Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Aviisi tulee kotiin: Sairaanhoitaja ja wandaali

Etsin pakkasessa kotia. En edes omaani, vaan jonkun toisen.

Olen liikkeellä huonoon aikaan, sillä ovet eivät aukea. Onnistun herättämään ainakin neljä ihmistä, toisilla on kiire töihin tai luennolle ja yksi ei pysty puhumaan, koska viisaudenhampaat on poistettu ja "päällä vahva lääkitys".

Oranssin oven takaa löytyy vihdoin Katja Setälä, joka on valmis vastaanottamaan kutsumattomia vieraita.

"Täällä on hieman sotkuista, mutta tule vain."
Ihan kun tuon olisi kuullut joskus aiemminkin.

Eteisessä on ensimmäisenä vastassa myös ulko-oven kyltissä mainittu Wanda. Se tarttuu minua terhakkaasti jalasta ja läähättää. Kyseessä ei ole tavallista rempseämpi kämppis vaan Katjan koira, joka vaatii leikkikaveria.

Pääsen peremmälle ja näkymä avautuu viihtyisään yksiöön, jossa soi letkeä musiikki. Katja asuu Tampellan uudehkoissa opiskelija-asunnoissa. Parvekkeelta on näkymä työmaalle, johon rakennetaan uutta kerrostaloa ja toisella puolella kolisee junarata.

"Tämä on ihanteellisella paikalla: lyhyt matka keskustaan ja Wandalle on puisto tuossa ihan kulman takana. Sitä paitsi, olen asunut aivan rautatieaseman vieressä, joten junan kolinaan on tottunut."

Muuten talo on rauhallinen. Idylliä lisäävät asuintoimikunnan järjestämät illanvietot yhteisessä kerhohuoneessa. Osallistujamäärän maksimoimiseksi ne ajoitetaan yleensä opintotukipäiville. Katja mainitsee myös talon piha-grillistä, jonka ääreen voi kesäisin kokoontua porukalla. Olen joko löytänyt palan vanhaa yhteisöllisyyttä tai loistavan kiinteistönvälittäjän.

Asuntoja enemmän Katja haluaa kuitenkin huolehtia lapsista. Hän valmistuu ensi jouluna Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta lastensairaanhoitajaksi. Keväällä on edessä työharjoittelu yliopistollisella sairaalalla.

"Sitä ennen on tällainen vaihe, että luentoja on vähän ja ehtii viihtyä myös kotona."
Wanda on tarkkaillut aikansa keskustelua taustalta ja vaatii nyt huomiota vinkuvalle lelulleen. Koirassa riittää virtaa.

"Pitäisi päästää koira ilmeisesti ulos. Ei malta pysyä paikallaan", Katja huokailee.

Ennen lähtöä on saatava vielä kuva. Kuten jo alussa kävi ilmi, Wanda ei ujostele. Sekä koiralla että omistajalla on aiempaa kokemusta tungettelevista toimittajista.

"Edellisen asuntoni esittelin Hesarissa vastaavalle palstalle. Pitää ilmeisesti ruveta pitämään koti aina siistinä yllätystoimittajien varalta", Katja naureskelee ja siivoaa sohvaa kuvauskuntoon.
L

opuksi kiittelen, että pääsin lämmittelemään varpaitani ja toivotan opiskeluintoa. Tai "itsenäisen opiskelun" "intoa".

"Älä sitten mainitse noista roskista mitään", Katja huikkaa.

Laura Happo

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto