Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Hallitus "elvyttää" irtisanomalla

Hallituksen elvytyspaketti on melkoinen. Se vähentää valtion henkilöstöä muun muassa työvoimatoimistoissa, poliisissa ja korkeakouluissa. Valtion henkilöstöä vähennetään 4800 henkilötyövuodellavuosina 2012-2015. Tämä siis lisäyksenä jo sovitun 9650henkilötyövuoden päälle. Useissa puheenvuoroissa on vaadittu hallitusta tinkimään tuottavuusohjelmasta tai jopa keskeyttämään sen, kun taloustaantuma uhkaa lisätä työttömyyttä. Hallituspuolueet eivät tunnu ottavan tätä kuuloetäisyydelleen.

Ex-opetusministeri Sarkomaan mukaantuottavuustoimenpiteiden henkilöstövaikutukset ovat pelkästään yliopistojen osalta vuoteen 2011 mennessä yhteensä tuhat henkilötyövuotta.Sarkomaan mukaan uusi yliopistolaki vähentää tuottavuusohjelman vaikutuksia, mutta jättää kertomatta, että henkilöstövähennykset on sidottu sopimuksin lain sisälle.

Työvoimatoimistot ovat hädässä. Tälle vuodelle luvattu 1,2 miljoonan euron hätäapu riittää hädin tuskin 40 määräaikaisen työntekijän palkkaamiseen koko maassa. Pelkästään Tampereelle tarvittaisiin yli 10 uutta työntekijää. Samaan aikaan tuottavuusohjelma pakottaa vähentämään väkeä. On suorastaan tragikoomista, että hallitus yrittää nostaa työllisyyttä vähentämällä työvoimatoimistojen henkilöstöä.

Hallitus julisti elvytyspakettinsa, joka hukkasi erittäin tarpeelliset sosiaali- ja terveyssektorin hankkeet ö-mappiin. Hallituksen elvytystoimet unohtavat vaikeuksissa olevat kunnat. Onneksi hallitus sentään laskee ruoan arvonlisäveroa. Sen hyöty pienituloisen eläkeläisen kukkarossa on hulppeat neljä euroa kuukaudessa.

Joonas Lepistö
Kaupunginvaltuutettu (sd)
Kansainvälisen politiikan opiskelija

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Maarit Korhonen (08.12.09, kello 13:50)

    Tämä muistutus kannattaisi lähettää
    hallitukselle ja Sinnemäelle.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto