Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Opiskelijoille kummi

Kirsi Koski pitää kaupungin ja opiskelijoiden yhteydet kunnossa

Kirsi Koski, 43, pitää kummilusikkaa tottuneesti kädessä, sillä opiskelijat eivät ole hänen ensimmäisiä kummilapsiaan.
Kirsi Koski, 43, pitää kummilusikkaa tottuneesti kädessä, sillä opiskelijat eivät ole hänen ensimmäisiä kummilapsiaan.
"Kun on kerran naamansa näyttänyt opiskelijajärjestöille, ei kehtaa kadulla kulkea, jos ei ole opiskelijoiden asioita hoitanut", Tampereen korkeakouluopiskelijoiden tuore kummivirkamies Kirsi Koski naurahtaa.

Tamyn puheenjohtajaksi pyrkinyt Kaisa Myllylä kertoi vaalivalttinaan viime vuoden lopulla puheenjohtajakilpailussa toivovansa kaupungilta oman kummivirkamiehen opiskelijoille. Kaupungilta löytyi asiaan kiinnostusta heti, ja kummivirkamieheksi valittiin Kirsi Koski vuoden alussa.

Kosken tehtävänä on selkeyttää tiedonkulkua opiskelijoiden ja kaupungin välillä. Hän kertoo, missä vaiheessa jokin opiskelijoita koskeva päätös on menossa kaupungin organisaatiossa.

"Sitten yhteydenpitomme toimii, jos opiskelijat saavat kuulla itseään koskevia asioita ennen kuin ne ovat Aamulehdessä."

Koski osaa myös ohjata oikealla henkilölle, jollei hän itse ole paras ihminen vastaamaan opiskelijoita mietityttävään asiaan. Opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat pitävät säännöllisesti yhteyttä Koskeen.

"Akuutteja opiskelijoita mietityttäviä asioita ovat esimerkiksi asuntoasiat, harjoittelupaikat ja kesätyöpaikat."

Koski uskoo, että tiiviimmästä yhteydenpidosta hyötyy opiskelijoiden lisäksi myös kaupunki.

"Nuorten mielipiteet eivät tule muuten helposti kuulluksi. Jos ei nyt Facebook, niin joku uusi yhteydenpidon tapa nuorten kanssa tarvittaisiin."

Kummivirkamies ei lupaudu kiireidensä takia vastaamaan jokaiseen opiskelijoiden puheluun, mutta lukee kyllä sähköpostia riviopiskelijoiltakin.

"Sinä soitit hyvään aikaan. Ei yleensä ihan näin hyvin käy, että seuraavana päivänä löytyy aikaa tapaamiseen", Koski naurahtaa.

Hertta-Mari Kaukonen,
teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto