Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy: Lex Nokia haudattava!

Tamyn hallitus päätti 4. helmikuuta pidetyssä kokouksessaan allekirjoittaa julkilausuman, jossa vaaditaan lakiesityksen hylkäämistä.

Lex Nokia koskee myös yliopistoja ja korkeakouluja, sillä voimaan astuessaan laki antaisi yliopistolle oikeudet tarkkailla opiskelijoiden yliopistolta lähetettyjä sähköposteja.

"Oikeusoppineet ovat tuominneet Lex Nokian perustuslain vastaisena, mutta tästä huolimatta lakiesitystä juntataan sitkeästi läpi", Tamyn hallitus perustelee kannanottoaan.
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola§ (05.03.09, kello 19:08)

    Lexnokia lexnokia lexnokia... the Bill of Rights! En edelleenkään ymmärrä, vaikka eipä minua ole yrittänytkään kukaan käännyttääkään toisin, miksi työkonetta pitäisi käyttää mihinkään muuhun kuin työasioiden tekemiseen työaikana. Jos itsellä on salaisuuksia, niiden lähettämiseen voi käyttää kotikonetta tai mobiilia läppäriä, Asus 388 euroa/Gigantti (hinta viitteellinen, ei mainos). Mutta: ehkäpä lain vastustajat vastustavat sitä näennäisin sananvapausargumentein ja todellisuudessa he pelkäävät, että lakia käytetään TYÖTEHON mittaamiseen. Jos joku työntekijä ei lähetä yhtään viestiä yhtenä päivänä yrityksen rekisteröimältä tietokoneelta yrityksen tiloista, työnantajalla lienee oikeus epäillä, että hän on "laiska" tai "saamaton". Minä luulen, että tätä oikeasti pelätään. Eli se sama vanha UPJ tässä kummittelee ja tekee tuloaan muillekin sektoreille kuin yliopiston. Ah, ma nauran. Hyvä työntekijä ei ehkä lähetäkään yhtään viestiä päivässä vaan keskittyy - olennaiseen, ei siihen toiseen naiseen.

  2. N.N. (25.08.09, kello 16:58)

    Lex Nokia on erityisen ongelmallinen juuri yliopistoissa, joissa pahimmat kilpailijat ovat usein omat kollegat tai esimiehet. Siitä sitten vain etsimään uusia ideoita nuorempien tutkijoiden sähköposteista!

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto