Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin pääset Aviisin sivaritoimittajaksi

Sivarikoulutusjaksoille pääsee jonon ohi, kun paikka on sovittu valmiiksi

Aviisi etsii toimituksen jatkoksi siviilipalvelusmiestä, jonka työt alkaisivat elokuun 2010 aikana. Mikäli sivaripaikka houkuttaa, pian alkaa olla käsillä oikea aika hakea paikkaa ensi kesän koulutusjaksoilta Lapinjärven koulutuskeskuksesta. Varusmieheksi määrätyn on sitä ennen haettava puolustusvoimilta siirtoa siviilipalvelukseen.

Neljän viikon mittaisen koulutusjakson täytyy olla suoritettuna ennen kuin työt voi Aviisissa aloittaa. Lapinjärven koulutuskeskus on parhaimmillaan kesällä, ja juuri kesän jaksot ovat kaikista suosituimpia, joten paikkaa jaksolla kannattaa hakea ajoissa. Haku tapahtuu vapaamuotoisella kirjeellä.

Jos palveluspaikka on valmiina, täysiksikin ilmoitetuille koulutusjaksolle voi päästä jonon ohi. Siviilipalveluskeskus vastaa kirjallisiin hakemuksiin muutamassa päivässä.

Viranomaiset tiedottavat heikosti siitä, ettei koulutusjaksoa ole välttämätöntä suorittaa juuri ennen työpalvelusta. Jos koulutusjakson loppumisen ja töiden alkamisen väliin jää aikaa, sivarille myönnetään automaattisesti lomaa, kunhan sopimus palveluspaikan kanssa on allekirjoitettu.

Hakemuksen Aviisin sivariksi voi kuitenkin lähettää heti, vaikka byrokratia puolustusvoimien tai siviilipalveluskeskuksen kanssa olisi vielä kesken.


Oskari Rantala

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto