Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Rillipäälle ja läskille varma vastaus!

Rokkarit avautuvat iloistaan ja suruistaan kirjeitse

Takavuosikymmenien kirjeenvaihtoilmoituksista tuttu toivomus "läskit ja rillipäät älkööt vaivautuko" kaikui kuuroille korville, kun Absoluuttisen Nollapisteen Tommi Liimatta (Rillipää) ja Kotiteollisuuden Jouni Hynynen (Läski) heittäytyivät kirjeenvaihtoon. Nyt miesten välinen puolitoistavuotinen kynäily on koostettu kirjaksi saakka.

Kirjeissä puidaan keikkapäiväkirjoista tuttuja aiheita - ryyppäämistä, rellestämistä ja joskus soittamistakin. Pureudutaanpa siinä myös arjen ja perhe-elämän kiemuroihin. Hynynen kunnostautuu avautumisissa, kun taas Liimatta antautuu monipolvisiin muisteloihin.

Hynynen ja Liimatta eivät ole mikään itsestään selvä parivaljakko. Kirjeissä juntti-Hynynen sofistikoituu ajoittain piirun verran ja älykkö-Liimatta taantuu tarvittaessa Karjalan Rasputinin tasolle. Lopulta turistaan kuin vanhat, toisistaan huolta kantavat toverukset: "Muista syödä ennen kuin narskautat" ja "Elä kovin kiipeile hotellien rakennustellingeillä!"

Varsinaisen kirjeenvaihdon lisäksi Rillipää ja läski pitää sisällään muun muassa junamatkoilla kirjoitetun, kovan pornon puolelle lipsahtavan minidekkarin sekä muutaman Liimatan ulkomaanmatkaraportin. Molemmat kirjoittajista ovat elävöittäneet kirjaa piirroksilla, vaikkei Hynysen kynänjälki kovin kaksista olekaan.

Teksteissä liikutaan herkilläkin alueilla, mutta enimmäkseen Rillipää ja läski on kevyttä vessalukemista. Kirjeet vakuuttavat aitoudellaan, vaikka kirjoittajien tiedossa onkin ollut niiden tuleva julkaisu. Tuskin Rillipää ja läski kuitenkaan hetkauttaa bändeistä tietämättömiä. Fanien tirkistelynhalun se kyllä tyydyttää.


Juho Hakkarainen

Jouni Hynynen ja Tommi Liimatta:
Rillipää ja Läski
Johnny Kniga 2010. 270 s.
***

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto