Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älkää pelätkö!

Aviisin mielipiteet-palstalla kääntäjä, kieliopiskelija Mikko Pitkänen mätki allekirjoittanutta ilmaisen työvoiman haluamisesta (Aviisi 2/10). Selvitystä: en todellakaan kuvitellut, että sähköpostiviestini päätyisi Aviisiin. Kun kirjoitin: "Emme voi maksaa mitään (tai jos niin hyvin pientä) palkkiota", en tarkoittanut mitään, vaan mitään suhteessa oikeisiin tulkkauspalkkioihin. Budjetissamme todellakin on rahaa käännös- ja tulkkaustöihin. Ei ole tarkoitus riistää.

Neuvostoliiton aikaisessa Radio Jerevanissa kysyttiin kerran kuulijoilta, että "Mitä se on, mikä ei ole paljon mitään?" Paras vastaus oli: "Kaksi vodkapulloa kolmeen mieheen." Tältä pohjalta heitin tuon "eimitään" henkilökohtaisessa sähköpostissa, aivan tietämättömänä siitä, että se päätyy noin ankarasti otettuna julkisuuteen. Olin ajatellut säästää palkkiokeskustelut siihen, kun/jos joku halukas löytyy.


Luonnollisesti nopeasti kirjoitettu henkilökohtainen sähköposti on ihan eri asia kuin virallinen tarjouspyyntö, ja pyydän anteeksi, mikäli joku luulee Kriittisessä tilassa -tapahtuman olevan syyllinen riistotyövoiman haluamiseen tai pyytämiseen.

Sama pätee sanavalintoihin: olen itse tulkannut kansallisissa ja kansainvälisissä tapaamisissa ja suomentanut paljon. En virallisesti sekoita maallikkona termejä, mutta arkipuheessa tai tekstissä sitä sattuu, kuten nyt sähköpostissa. Senhän sain Mikolta jo anteeksi, kiitos!Taina Repo,
Kriittisen tilan koordinaattoriToimitus huomauttaa: Emme julkaisseet henkilökohtaista sähköpostia, vaan kielten opiskelijoiden sähköpostilistalle lähetetyn työtarjouksen.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola (19.02.10, kello 21:02)

    Yeah, toimitus on oikeassa. Revolla on ketunhnt kainalossa, mik tullee selville mys oheisesta toisaalla (netti)lehdess ilmestyneess jutussa: kntji riistetn vasemmalla ja oikealla kdell (oikea lypsytekniikka on trke).
    www.aviisi.fi/artikkeli/?...
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto