Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu


Interneissä surffaaminen on masentavaa touhua!

Internetissä jatkuvasti roikuvat ihmiset ovat todennäköisemmin masentuneita kuin muihin touhuihin keskittyvät, osoittaa Leedsin yliopistossa Englannissa tehty tutkimus. Tutkimukseen vastasi 1 300,t iältään 16-51 vuotiasta.

Tutkimus vahvistaa käsitystä että runsas ajanvietto internetin parissa voi liittyä psyykkisiin ongelmiin kuten masennukseen ja riippuvuuden syntyyn. Internet-riippuvaisilla on pakonomainen tarve pysyä internetissä. He korvaavat reaalimaailman kanssakäymisen verkkokommunikaatiolla.

On vielä selvittämättä, kumpi on syy, kumpi seuraus. Asiasta kertoi Suomessa Yle Tiede.
Kantapäillä kävely kannattaa!

Suuret nisäkkäät laskevat kävellessään ensimmäiseksi maahan päkiän tai varpaat. Ihminen kävelee yleensä kantapää edellä, samoin kuin karhut sekä simpanssit, gorillat ja orangit. Kantapää edellä käveleminen on ihmisen anatomialla kuitenkin selvästi taloudellisempaa kuin laskemalla päkiä ensin maahan, osoittaa Yhdysvalloissa ja Saksassa tehty tutkimus. Ihminen kuluttaa kantapääkävelyssä puolet vähemmän energiaa kuin päkiäkävelyssä ja 83 prosenttia vähemmän kuin varpailla kävellen.

Suomessa asiasta kertoi Yle Tiede.(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto