Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Estääkö matkavakuutus YTHS:lle pääsyn?

Opiskelija kertoo Facebookissa, että ei saanut lääkärinaikaa YTHS:ltä, koska hänellä on matkavakuutus. Ajanvarauksesta asiaa perusteltiin resurssipulalla ja YTHS:n pitkän linjan käytännöllä. YTHS:n palveluja saavat lain mukaan kuitenkin käyttää kaikki ne opiskelijat, jotka ovat maksaneet YTHS-maksunsa ylioppilaskunnan jäsenmaksunsa yhteydessä.


YTHS:n ylilääkäri Aira Virtala, onko tämä tosiaan käytäntönne?

"Resurssimme on tehty kyllä todella niukoiksi. Jos ihmisellä on matkavakuutus ja hän sairastuu matkalla, vakuutusyhtiö ei maksa nykyisin enää yhtään meille siitä, että hoidamme potilasta. Matkavakuutuksen ansiosta on mahdollista mennä yksityiselle. Samoin kun jos on sairasvakuutus, suosittelemme käyttämään sitä. On kuitenkin paljon opiskelijoita, joilla ei ole mitään muuta vakuutusta kuin YTHS-maksu."


Siis pääseekö YTHS:lle, jos on vakuutus?

"Kaikki kyllä pääsevät lääkäriin, mutta joutuvat jonottamaan, jolloin voi olla järkevämpää mennä yksityiselle. Nytkin jonot menevät pitkälle maaliskuulle. Ei ole kuitenkaan ehdotonta sääntöä, että meille ei pääse, jos on vakuutus. Korostan vielä, että jos joku välttämättä haluaa, niin tietenkin me hoidamme täälläkin, eikä ketään käännytetä. Joskus vaan on järkevämpää hoitaa asia muualla, ja tästä silloin yhteisymmärryksessä opiskelijan kanssa keskustelemme. Koko säätiön linjaus on sama joka paikkakunnalla."

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto