Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ei saa jäädä makaamaan!

Aviisin uskollisin mielipidekirjoittaja on 87-vuotias Yrjö Saraste, mutta tämän pitäisi olla ylioppilaslehti. Nuoret, ryhdistäytykää!
Aviisin uskollisin mielipidekirjoittaja on 87-vuotias Yrjö Saraste, mutta tämän pitäisi olla ylioppilaslehti. Nuoret, ryhdistäytykää!

Lääkärikunnan vanhimman, arkkiatri Risto Pelkosen mukaan työpaikoilla on nähtävissä merkkejä terveysrasismista. Hän väittää, että moni rääkkää itseään kuntosalilla vain siksi, että näyttäisi paremmalta.

Pelkonen ei kiistä, etteikö kuntoilu edistäisi terveyttä, mutta painottaa miten "Jossakin on kuitenkin hyvä pitää raja." Mielestäni vaara, että joku kuntoilisi liikaa on olematon. Sen sijaan tulisi kaikin tavoin yrittää saada ihmiset liikkumaan. Vanha iskulause "Ylös, ulos ja lenkille" on nykyisin ehkä entistä ajankohtaisempi.

Itse täytin viime vuonna 87 vuotta, oikea polvilumpioni on korjattu, selkääni leikattu ja olen menettänyt näöstäni 85 prosenttia, mutta kävelen vuosittain yli 1500 km. Olen suorittanut nelipäiväisen Nijmegen-marssin viimeisten 21 vuoden aikana 20 kertaa.

Kuntoani ylläpidän käymällä kolmasti viikossa sotaveteraanien ohjatuissa kuntosali-, vesivoimistelu- ja vesijuoksuvalmennuksissa. Sunnuntaisin osallistun, säästä riippumatta, 25 km joukkuemarssiin.

Makaamaan ei saa jäädä !


Yrjö Saraste,
sotainvalidi

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto