Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kaikki vitutus yksissä kansissa

Eniten vituttaa kaikki -kirjoista tehty kooste on pessimistin peruslukemistoa

Suuren suomalaisen vitutuskirjan voisi tiivistää yhteen sen sisältämään viisauteen: "vituttaa, olen siis olemassa". Siispä tuttuun tapaan ihan kaikki vituttaa. Viisisataasivuinen järkäle koostuu Pasan ja Atpon aikaisemmista vitutusmateriaaleista eli Eniten vituttaa kaikki -kirjasarjasta, City-lehden kolumneista ja vitutuskalentereista sekä aikaisemmin julkaisemattomasta aineksesta.


Vitutuskirjasta on melko vaikea päätellä, kuinka paljon siinä on uutta ainesta, sillä kirja on lähinnä hakuteos. On vaikea kuvitella niin vittuuntunutta lukijaa, että hän lukisi koko kirjan läpi kannesta kanteen kahlaten läpi kaikki parituhatta vitutuksen aihetta.

Vitutuskirja koostuu jokapäiväisistä vitutuksen aiheista, joita ovat ennen kaikkea ihmiset, mutta myös ulkonäkö, suhteet, yhteiskunta, työ, kulttuuri, tiede ja Suomi. Kirjan suola ovat peripositiiviset sanonnat ja merkkihenkilöiden lauseet, jotka ovat kääntyneet vitutuskielelle. Ei sille mahda mitään, että "mikä ei tapa, se vituttaa" pitää monena päivänä paikkansa. Vitutusaiheita lukiessa vitutus voi jopa laskea, koska vitutukset ovat välillä hulvattoman hauskoja.

Tampereen yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut vitutuskirjassa ihan oman merkinnän: "hehee, melkoista pellehermanniporukkaa". Opiskelijalle ja vähävaraiselle suunnattu vitutuksen aihe on myös esimerkiksi se, kun "kassa meinaa väkisin vetää ostokset pankin puolelle. Näytänkö mä tyypiltä, jolla on tilillä rahaa?"

Vitutuskirjaa voi suositella kaikille muille paitsi poliittisen korrektiuden rakastajille, sillä joka ainoa ihmisryhmä ja asia saa kirjassa kuraa niskaansa. Kirjassa mustalaiset varastavat, läskit ovat rumia, homot eivät osaa puhua normaalilla äänensävyllä ja jumalaakin vituttaa, millaisiksi ihmiset tuli luotua.Hertta-Mari Kaukonen
* * * *
Pasa ja Atpo: Suuri suomalainen vitutuskirja.
Kani 2011. 552s.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto