Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ratkaisisiko muutto Tamyn "identiteettipaniikin"?

Kommentteja Tiina Heikkilän (Aviisi 10. helmikuuta) mielipidekirjoitukseen "Muuttamalla ei ratkaista Tamyn identiteettipaniikkia".

Tamyn ei tarvitse olla opiskelijoille ensisijainen samaistumisen kohde. Mutta muuttoa on puolustettu paljon muullakin kuin Tamy-identiteettipolitiikalla: käytännöllisyys, parempikuntoiset tilat, mahdolliset taloudelliset säästöt, helpompi vuorovaikutus yliopistolla, opiskelijoiden palvelujen saatavuus, esteettömyys jne. Muuttoa vastaan en ole vielä kuullut enkä tässäkään kirjoituksessa näe kovin vakuuttavia argumentteja.PietaEn vastusta muuttoa sinänsä, joten minulla ei ole tarvetta argumentoida sitä vastaan. Tarkoitus on kritisoida keskustelun tasoa ja muuttoon liitettyjä oletuksia. Toki sitä puoltavat yksinkertaiset järkihommat, jos reunaehdot saadaan Tamyn toiveiden mukaisiksi. Siksi en sitä vastustakaan. Toistaiseksi jos on iso jos.


Tiina H.Olen samaa mieltä Pietan kanssa. Minusta muuttoa ei ole ensisijaisesti perusteltu identiteetin kautta, vaan nimenomaan parempikuntoisilla tiloilla ja myös henkilökunnan kannalta paremmalla sijainnilla (kokoukset ovat tosi usein yliopistolla). En siis ymmärrä, mitä keskustelua kritisoit, sillä identiteetti näkökulma on vain yksi osa koko keskustelua, eikä ole minusta ainakaan ollut kovin paljon edes pääosassa.

Toki minustakin reunaehdot muutolle tulisi saada selville mahdollisimman pian, eli siis mitä se maksaisi. Yo-talo-säätiössä on sitten TTYY:n puolesta kaksi arkkitehtiopiskelijaa, joten uskon, että Yo-talon kohtaloa saadaan arvioimaan ihan asiantuntevat tyypit, sitten jos muutto toteutuu.GrittenKritisoin sitä, että keskustelussa on keskitytty käytännöllisiin seikkoihin ja samalla tehty ideologisia oletuksia. Eli on oletettu, että muutto tuo Tamylle identiteettipoliittista hyötyä ja että Tamy tarvitsee tuota hyötyä. Identiteetistä on puhuttu vähän ja oletettu paljon.


Tiina H.Itse en ole vahvoihin identiteettipoliittisiin oletuksiin törmännyt tai niitä huomannut. Minun mielestäni identiteettipointti on nähty vain yhtenä mahdollisena hyvänä puolena, mutta ei sen varaan ole laskettu. En ainakaan itse näe, että muutto huonontaisikaan opiskelijoiden suhdetta Tamyyn.Pieta| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto