Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Seinien subventointia

Alli on hiukan ymmällään Tamyn muuttopuuhista. On helppo havaita, että muuttoprojekti ei perustu mihinkään budjettiin, eikä muuttoa ehditä mitenkään toteuttaa kesäksi.

Outoa on, että Tamy toimii muuttoasiassa vastaan avoimuus- ja demokratiafetissiään. Jos muutto toteutuisi, se edellyttäisi nopeita päätöksiä ja pikakelauksella käytyä keskustelua. Sellainen on paitsi epädemokraattista, myös taloudellinen riski. Jos edustajisto päättää muutosta harkitsematta, voi myöhemmin langeta iso lasku rivijäsenten maksettavaksi, jos vuokrat nousevat. Ja onko seinistä maksaminen tehokasta jatkuvasti epäpaikallisemmassa maailmassa?Vaikka Alli uskoo suloiseen solidaarisuuteen yliopiston ja ylioppilaskunnan välilä, ei Alli näe yliopistoa subventoimassa Tamyn vuokria kymmeniä prosentteja alle markkinahintojen.

Toisaalta Allin mielestä olisi hauskaa, jos Tamykin olisi yliopistolla. Toimiston touhuja olisi helpompaa stalkata ja sosialisoida hallituksen kahveja.Alli Nokka

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (5)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Veera Kaleva (23.02.12, kello 16:52)

  tamyblogi.wordpress.com/2...

  Täällä vähän vastinetta asialle.

 2. Seppo Honkanen / Aviisi (23.02.12, kello 17:16)

  Tamyblogi: \"Samoin Aviisin toimitus on aktiivisesti propagoinut muuttoa vastaan ja syyttänyt muuttoa selvittäviä tahoja järkisyiden ohittamisesta ja propellihattuilusta.\"

  Aviisi ei aktiivisesti propagoi muuttoa vastaan. Pyrimme uutisoimaan muuttosuunnitelmien vaiheista parhaan tarjolla olevan tiedon mukaan. Muutto on ylioppilaskunnan mittakaavassa niin merkittävä asia, että lukijat on syytä pitää ajantasalla aiheesta. www.aviisi.fi/artikkeli/?...

  Aktiivinen propagointi viitannee esim. pääkirjoitukseen marraskuussa (Aviisi 14/2011), jossa kehotan harkitsemaan muuttoa tarkkaan. Samaa mieltä olen edelleen, mutta en pitäisi tätä erityisen aktiivisena vastarintasisseilynä: www.aviisi.fi/artikkeli/?...

  Kannattaa huomata, että Aviisin mielipidesivulle ovat aivan yhtä tervetulleita muuttoa puolustavat kuin vastustavat kirjoitukset. Puolustavia kirjoituksia vaan toistaiseksi kukaan ei ole lähettänyt. Haluatko Veera kirjoittaa seuraavaan numeroon?

  - - -

  Henkilökohtainen mielipiteeni muuttosuunnitelmista juuri nyt:

  Ymmärrän perusteet, joilla muuttoa suunnitellaan. Ne ovat ihan hyviä. On totta, että Yo-talon huono kunto on ongelma, jolle pitää tehdä jotain. Myös sijainnissa yliopiston läheisyydessä olisi monta etua. Se mikä itseäni on touhussa eniten arveluttanut, on tunnelma vimmasta muuttaa mahdollisimman äkkiä - maksoi mitä maksoi ja ovat uudet tilat aivan millaisia tahansa. Ainakin viime syksynä uusien tilojen varaan myös lastattiin suhteettoman suuria odotuksia.

  Myönnettävä on toki myös, että Ylioppilastalosta rakennuksena on tullut minulle reilun kolmen vuoden aikana Aviisissa työskennellessä rakas. Kyseessä on kaunis, historiaa henkivä rakennus, jossa on minun mielestäni sielua tuhat kertaa enemmän kuin 80-luvulla rakennetussa Atalpassa. Tätä kutsutaan emotionaalisuudeksi, myönnän kernaasti!

  Poikkesin Atalpassa eilen. Minun mielestäni se on varsin synkkä paikka. Työhuonekoppien seinät ja marjapuuron väriset ovet tuntuivat kaatuvan Yo-talon tilavuuteen tottuneen päälle. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Ja niistä jos mistä voi kiistellä.

 3. Seppo Honkanen / Aviisi (23.02.12, kello 19:24)

  Aviisi rohkenee muistuttaa, että lehdessä julkaistaan aivan yhtä mielellään muuttoa puolustavia kuin vastustavia mielipidekirjoituksia.

  Mielipidekirjoitukset (aiheesta kuin aiheesta) otsikolla MIELIPIDE osoitteeseen aviisi@uta.fi. Pituus max. 2 500 merkkiä.

 4. Ilkka T. (23.02.12, kello 22:50)

  Alli: "On helppo havaita, että muuttoprojekti ei perustu mihinkään budjettiin"

  Kolme sanaa: lisätalousarvio.

  "Jos muutto toteutuisi, se edellyttäisi nopeita päätöksiä ja pikakelauksella käytyä keskustelua."

  Keskustelua on ymmärtääkseni käyty ainakin marraskuusta lähtien. Mikä siinä on ollut pikakelauksella? Samoin en oikein ymmärrä, miten edustajiston syyskuussa hyväksymän strategian ja samassa yhteydessä valtuuttamien selvitystoimenpiteiden pohjalta marraskuussa hyväksyttyyn toimintasuunnitelmaan tehdyn kirjauksen pohalta tehty päätös joskus huhtikuussa (aikaisintaan) olisi erityisen "nopea". Jos joku edaattori on sitä mieltä, että nämä tilaisuudet eivät ole määrällisesti riittäviä kunnon deliberatiiviselle prosessille, hänen kannattanee pyytää asiasta keskustelua viikon päästä käytävässä edarissa metan yhteydessä. (Fiksua olisi tietty ilmoittaa toiveesta hallitukselle etukäteen, jolloin asiaan saatettaisiin saada vähän alustusta ja faktojakin.)

 5. Ilkka T. (23.02.12, kello 22:53)

  Seppo: ” Se mikä itseäni on touhussa eniten arveluttanut, on tunnelma vimmasta muuttaa mahdollisimman äkkiä – maksoi mitä maksoi ja ovat uudet tilat aivan millaisia tahansa.”

  Tunnelma johtunee osittain siitä, että mikäli Tamy muuttaa yliopistolle (eikä esim. sen välittömään läheisyyteen) on tiloja erittäin vaikea saada paitsi siinä tapauksessa, että myös yliopistolla tilat ovat samanaikaisesti uusjaossa. Nyt yliopisto jakaa tilojaan uudelleen (ja schoolit muuttavat uusiin tiloihinsa kesällä) joten jos tähän junaan halutaan hypätä, on päätös tehtävä tämän kevään aikana. Se tuo päätöksentekoon väkisinkin tiettyä kiireellisyyttä, vaikkei päätöksen itsessään toki pidäkään olla vielä selvillä.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto