Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Klassikkoni: Kömpelöt nuoret rokkaavat

Cooleimmat meistä osaavat sujauttaa keskusteluun siteerauksia elokuvista. Minäkin osaan siteerata elokuvaa, tosin vain yhtä. Mutta osaankin ladella repliikkejä vaikka koko puolentoista tunnin ajalta.

Pitkä kuuma kesä ei ole minulle Popedan renkuttava kestohitti. Se on elämäni muuttanut nuorisoelokuva, joka kertoo punkista ja rakkaudesta pikkukaupungissa. Vuonna 1999 julkaistun pätkän huumori on huonoa ja hellät kohtaukset saavat katsojan vaivaantumaan. Juuri tähän elämänmakuiseen elokuvaan on helppo samastua.

Nuoren näyttelijäkaartin roolisuoritukset ovat kömpelöitä, aivan kuten ryyppäävät ja rokkia soittavat joensuulaiset hahmotkin. Myöskään Unto Helon esittämä "Suomi-neitin alapäästä" susirajalle muuttanut päähenkilö Patu ei tiedä miten päin olla saati iskeä mimmejä.Perttu Lepän ohjaaman elokuvan legendaarisuutta kuvaa jo se, että muusikko Jimi Constantine eli Konsta Hiekkanen on elokuvan julkaisusta asti kutsunut itseään Jimiksi. Se oli hänen esittämänsä roolihahmon, tuon matkapahoinvointilääkkeillä päänsä sekaisin vetävän nuoren kitarasankarin nimi.

Jimi ja kumppanit muodostivat Kalle Päätalo -yhtyeen, jonka kompuraista matkaa Tavastian lavalle elokuva seuraa. Mainittakoon, että kyseinen yhtye jäi elämään oikeasti ja heittää maaliskuussa keikan Tampereen Ilonassa. Kilpailevan The Wittupäät -yhtyeen elokuvassa muodostavat Apulannan Toni Wirtanen (Lärssi), The Rasmuksen Pauli Rantasalmi (Pate) sekä Juustopäiden Harri Tuovinen (Stuube). Kun vielä soundtrackilla veivaavat 1970-luvun legendaariset suomirokut, kyseessä on eittämättä pala arvokasta kulttuurihistoriaa.Annastiina AiraksinenPerttu Lepän ohjaama Pitkä kuuma kesä (1999)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto