Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Yliopisto on viitannut kintaalla vertaisohjaukselle

Yliopistomme muutosprosessi on saavuttamassa loppusuoran. Uudet tutkinto-ohjelmat lyödään lukkoon näinä hetkinä viimeistä piirtoa myöten. Seuraavaksi alkaa lukuvuosipohjaisen normaalin opetusohjelman suunnittelutyö uusien tutkintojen mukaisille opetussuunnitelmille. Kaikki tähtää siihen, että syksyllä aloittavat uudet opiskelijat saisivatkin parhaan mahdollisen aloituksen opintoihinsa täällä, Tampereen yliopistossa.Uuden opiskelijan opiskeluajan aloitus on yksi ihmisen merkittävimpiä hetkiä. Hän astuu osaksi akateemista tiedemaailmaa, ja sitä kuuluisaa opiskelijaelämää: opiskelukulttuurin oppiminen, kampusalueella seikkailu, uusien ihmisten tapaaminen ja opintotuen riittämättömyys - kaikki tulevat tutuksi.

Tämän opettamisessa keskeisessä osassa ovat uuden opiskelijan tuki ja turva: tutorit. Ensi syksy tulee olemaan vertaisohjauksen kannalta kaikkein merkittävin syksy pitkään aikaan.

Missähän vaiheessa mahtaa olla yliopiston opinto-ohjauksen uudistaminen? Vertaisohjaukseen ei ole paljon näkynyt ja kuulunut parannusta kyselyistä huolimatta.

Suru tulee puseroon, kun vertaa Tampereen yliopiston tilannetta esimerkiksi Hervannan yhtenäisiin hakujärjestelmiin ja Itä-Suomen kokonaisvaltaiseen koulutukseen ja tiedonvälitykseen keväästä kesän läpi syksyyn.

Jopa näin suuren muutoksen kynnyksellä yliopisto viittaa kintaalla sille, että muiden hyviä vertaisohjauskäytäntöjä vertailtaisiin ja sitten otettaisiin käyttöön täällä meillä. Älkää kuitenkaan huoliko, sillä Tamy ei vaikene asiasta.Jarkko Louhelainen
Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto