Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu: Ykkösoluen mauttomuuteen on lyödetty ratkaisu!

Keskikaljan kittaamista ei voi enää kovin kauan perustella makuasioilla. Irlantilaisessa Corkin yliopistossa on kehitetty hiivakanta, jonka avulla voidaan tuottaa alkoholipitoisuudeltaan matalaa, mutta silti maultaan hyvää olutta.

Corkissa jalostettiin hiivakantoja, jotka tuottavat käydessä sokerista alkoholin sijaan solumassaa. Muutoin jalostettu hiiva toimii kuitenkin normaalisti, eli se tuottaa oluelle täyteläisen maun.

Aiemmat menetelmät alkoholittoman tai ykkösoluen tuottamiseksi ovat latistaneet oluen makua. Se on rajoittanut vähän alkoholia sisältävien oluiden menekkiä. Tutkijoiden mukaan uusi oluttyyppi kiinnostaa ainakin erikoisoluiden maistelijoita. Aiheesta kertoi Suomessa Yle Tiede.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto