Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Miksi sähköpostiosoitteet muutetaan?


Tampereen yliopiston
henkilökunnan ja opiskelijoiden sähköpostiosoitteet erotetaan toisistaan. Henkilökunnan osoitteet eivät muutu, mutta opiskelijan sähköpostit muuttuvat muotoon: etunimi.sukunimi.x@student.uta.fi. X merkitsee jotain numeroa väliltä 1-9. Samannimisten opiskelijoiden sähköpostiosoitteet eivät tuota enää yhteentörmäyksiä.Tampereen yliopiston tietohallintojohtaja Seppo Visala, miksi opiskelijoiden ja henkilökunnan sähköpostiosoitteet pitää erottaa toisistaan?

Nykyään kaikilla käyttäjillä on yksi samanmuotoinen sähköpostiosoite. Henkilökunnan edustajan virkapostia ei ole mahdollista sulkea, jos hänen roolinsa muuttuu opiskelijaksi.

Opiskelijoille yliopiston sähköposti on myös vapaa-ajan viestintäväline, jota ei kontrolloida mitenkään. Työsähköpostissa ei voi kirjoittaa niin vapaasti kuin kotisähköpostissa.


Milloin opiskelijat saavat uudet sähköpostisoitteet?

Pyrimme siihen, että syksyllä 2013 aloittavat opiskelijat saavat heti uuden sähköpostiosoitteen. Vanhoille opiskelijoille sovitaan joustava siirtymäaika. Ymmärrän, että sähköpostiosoitteen vaihtuminen tuottaa opiskelijoille työtä. Asiasta täytyy kuitenkin viestiä omille verkostoille vain kerran.


Uusi sähköpostiosoite on paljon pidempi kuin entinen.

Riittää, kun kirjoittaa uuden sähköpostin kerran osoitekirjaan. Sen jälkeen sähköpostiohjelma hakee osoitteen valmiiksi. Minusta tämä on vain pieni teknisluontoinen muutos, joka helpottaa käyttäjähallintoa.

Juho Mäkelä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. MM (21.02.13, kello 17:56)

    Miksi osoitteessa on numero? Ei kaikilla ole kokonimikaimoja.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto