Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Myöhässä barrikadeille


Tamy kutsui
keskiviikkona koolle hätäkokouksen, koska opintotuki on vaarassa. Paikalle kutsuttiin valiokunta-, hallopedi-, ainejärjestö- ja edustajistopäälliköiden etujoukko.

Alli ihmettelee, miksi hätäkokous kutsutaan koolle vasta nyt. SYL ja Tamy ovat koko ajan tienneet, että tekeillä on kustannusneutraali opintotukiuudistus eli rahaa siirrellään opintotukisysteemin sisällä. Ottaen huomioon opintotukeen pitkän aikaa kohdistetun paineen, leikkauksia oikeuttavan valtion taloustilanteen ja edes kosmeettisia työuranpidennyskikkoja vaativan poliittisen tilanteen, voiko odottaa muuta kuin isoa hasardia? Poliittisesti liian leveä hallitus ei voi koskea eläkeikiin. Kaiken päälle se on luvannut parantaa toisen asteen opiskelijoiden asemaa, mikä on pois tietenkin korkeakouluopiskelijoilta.

Miksei samalla vaivalla voinut kutsua kaikkia opiskelijoita? Taustalogiikka oli kuin 1940-luvun SKP:ssa. Eli kaaderien etujoukko kutsuu massat barrikadeille ja muodostuu epäkohdat kaatava kansanrintama. Massoille kutsut tulevat sitten kai joskus ensi viikolla, kun SYL on saanut palkattua mielenosoitusprojektisihteerin ja opintotuen kohtalo on jo päätetty. Tietysti on totta, että jos asia ei kosketa omaa persettä, siihen voi reagoida vähän myöhässäkin. Opintotukiuudistus onkin siitä huono kaupattava, että oli se miten ankeaa sortoa tahansa, se koskettaa enimmäkseen tulevia sukupolvia. Tämän vuoksi Alli ehdottaakin, että ylioppilaskunnat voisivat alkaa suunnata propagandansa vuoden 2030 fuksien vanhemmille välinpitämättömien opiskelijoiden sijaan.


Alli Nokka kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto