Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy taistelee opintotuen puolesta

Sosiaalipolitiikan opiskelija Anni Heinälä näyttää vihreää valoa perustulolle.
Sosiaalipolitiikan opiskelija Anni Heinälä näyttää vihreää valoa perustulolle.


Opintotuki on
vaarassa hallituksen kehysriihessä maaliskuussa, kun valtionhallinnon kabineteissa puhutaan avoimesti lainapainotteisuuden lisäämisestä. Tamy aloitti kampanjan opintotuen puolesta pystyttämällä toimeentulokahvilan Linnan ala-aulaan.

Tamyn hallituksen jäsen Anni Granat kertoo, että opiskelijat pääsevät tutustumaan kahvilassa ehdotettuihin opintotukimalleihin ja kommentoimaan niitä.

"Hallituksella on paineita heikentää opintotukijärjestelmää merkittävästi. Tamy aikoo tiedottaa näkyvästi opintotukikamppailusta ja osallistua mielenosoituksiin muiden ylioppilaskuntien kanssa", hän tähdentää.

Sosiaalipolitiikan opiskelija Anni Heinälä pelästyi kuultuaan opintotuen heikennyssuunnitelmista. Hänen mukaansa moni nuori ei uskalla lähteä opiskelemaan yliopistoon, jos opintotuki muuttuu lainapainotteiseksi.

"Perustulo olisi järkevin tapa järjestää opiskelijan toimeentulo ja sosiaaliturva", Heinälä tuumii.

Toimeentulokahvilassa vieraillut sosiaalitieteiden opiskelija Mikke Tavast ei hyväksy lainapainotteista opintotukimallia.
Juho Mäkelä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto