Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Liikkumatta!


Viime keskiviikkona
julkaistu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tutkimus korkeakouluopiskelijoiden terveydentilasta toi mukanaan raskaita uutisia. Tutkimuksen mukaan jopa viidennes opiskelijoista liikkuu korkeintaan kolme kertaa kuukaudessa, mikä on roimasti alle UKK-instituutin asettamien terveysliikuntasuositusten. Sama romahdus näkyy myös arkiliikunnassa: vastanneista opiskelijoista vain puolet ilmoitti liikkuvansa puoli tuntia päivässä. Työelämässä kirves on vaihtunut älypuhelimeen ja fyysinen kuormitus on korvattu psyykkisellä stressillä. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Leena Harkimo kuvaakin tätä työelämän aikapommiksi.


Keskustelu korkeakoululiikunnasta
käy kuumana etenkin Kaupin kampuksella, jonka sydämeen nousevaan uudisrakennukseen lobataan liikuntatiloja kaikkien opiskelijoiden sekä henkilökunnan käyttöön. Periaatteessa hanke on otettu avosylin vastaan, ja sen tuomat hyödyt ovat selvät. Terveystutkimuksesta selviää, että matalan kynnyksen palvelujen järjestäminen ja parantaminen on merkittävin liikuntainnostusta herättävä ja lisäävä tekijä. Toteutuessaan liikuntatilat helpottaisivat myös Atalpan ruuhkia. Kynnyksenä projektille on kuitenkin rahoituksen löytyminen, jotta rakennukseen saadaan tarvittavat lisäneliöt ilman liikuntamaksujen nostoa. Yhteiskuntamme työkyvyn on säilyttävä myös tulevaisuudessa, ja haluankin kysyä: mikä on terveyden hinta?


Julia Johansson

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto