Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestöissä: Ei vain paperinpyörittelyä

SOS ry
SOS ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Ulla Konttijärvi, Eveliina Julkunen ja Johanna Ranta kertovat, että vuosijuhlat on tarkoitus pitää syksyllä. Mukana menossa on oletettavasti myös järjestön maskotti Kyösti Kuutti.


SOS ry haluaa poistaa sosiaalityöhön liittyviä ennakkoluulojaSosiaalityön opiskelijoista ei kaikilla ole selkeää käsitystä. He eivät kuulu sosiologeihin eivätkä sosiaalitieteilijöihin, kuten joskus luullaan. Kuitenkin heidän ainejärjestönsä SOS ry on levittänyt sosiaalityön sanomaa kohta 40 vuoden ajan.


"Perinteisesti ihmiset ajattelevat sosiaalityön koostuvan työskentelystä toimeentulotuen tai lastensuojelun parissa. Työmme on kuitenkin paljon muutakin kuin papereiden pyörittelyä sossun luukulla. Voimme työskennellä esimerkiksi koulukuraattorina ja vammaispalveluissa", SOS ry:n puheenjohtaja Eveliina Julkunen kertoo.

Ennakkoluulojen syynä on Julkusen mukaan vähäinen tiedotus. Moni ei edes tiedä, että yliopistolla voi opiskella sosiaalityötä. Julkunen toivoisi enemmän yhteiskuntatieteilijöiden välistä sivuaineinfoa.

SOS ry pyrkii järjestämään työelämäekskursioita, jotta opiskelijat saisivat mahdollisimman paljon informaatiota, missä alan töitä voi tehdä.

"Vuonna 2012 olimme osa tapahtumaa, jossa päästimme Keskustorilla ilmaan mustia ja valkoisia ilmapalloja, joihin oli kirjoitettu ennakkoluuloja ja hyviä asioita sosiaalityöstä. "

Myös sivuaineopiskelijat ovat tervetulleita tapahtumiin.

"Monen yhteiskuntatieteellisen alan opiskelijan on hyvä ottaa sosiaalityö sivuaineeksi, sillä se tarjoaa näkökulmia ihmisen kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen ja auttamiseen."

SOS ry:n toiminta on monipuolista, ja vuoden mittaan järjestetään liikunta- ja kulttuuritapahtumia sekä juusto- ja viini-iltoja. Lisäksi SOS järjestää hyväntekeväisyystapahtumia, joissa on kerätty vaatteita esimerkiksi perheväkivallan uhreille tai käyty luovuttamassa verta.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Johanna Ranta kehottaa uusia tulokkaita tutustumaan ainejärjestöön perinteisissä sossulakahveissa, joissa keskustellaan ja tutustutaan ihmisiin. Julkunen kertoo, että tapahtumissa erityisen hienoa on hyväksyvä ilmapiiri.

"Sosiaalialan opiskelijoiden TaSo-päivien risteilyllä meiltä oli valtava edustus. Keräsimme laivan tax freessä kolehtia, jolla ostimme ainejärjestömaskottimme Kyösti Kuutin. Kyöstillä on Facebookissa jo 40 kaveria. Hän on ainejärjestöhenkemme ilmentymä."


SOS ry

Perustettu: 1974


Tapahtumia:
Sossulakahvit 18.3, FAQ about työelämä -tapahtuma 19.3, Yhdessä Stand-up undergroundiin 22.3

Kenelle:
Sosiaalityön pää- ja sivuaineopiskelijoille sekä sosiaalityöstä kiinnostuneille

Lisätietoa: jarjestot.uta.fi/sosry, Facebook: SOS ry, sosry.blogspot.fi

Tuomas Ahola

teksti & kuva
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto