Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopiston uudessa opiskelutilassa voit hengata ja pelata

Oasis
Antti Syvänen ja Annakaisa Kultima Oasiksen löhöilyputkessa.


Informaatiotieteiden yksikköön avattiin maaliskuun alussa uusi oppimis- ja tutkimustila Oasis. Värikäs, säkkituolein ja puhuvin MurMur-istuimin varustettu tila on tarkoitettu paitsi hengailupaikaksi myös tapahtumien järjestämiseen. Tilassa on kaikkien ulottuvilla peliaiheista kirjallisuutta ja lautapelejä.


"Tämä toimii teknologiakirjastona. Täällä pääsee kokeilemaan erilaisia laitteita, kuten pelikonsoleja, tabletteja ja lukulaitteita", yliopistotutkija Annakaisa Kultima kertoo.

Tilaa rakennettiin vuoden verran. Suomen yliopistokiinteistöt Oy investoi siihen

110 000 euroa. Lisäksi yliopisto käytti merkittäviä summia tilan varustamiseen Martela Oyj osallistui kalustamiseen.

Oasiksen tarkoitus on luoda uutta tilaa yliopistolle. Kultima kertoo, että pari vuotta sitten yksikössä tutkittiin, miten opiskelijat käyttävät tiloja.

"Yliopisto koetaan kylmäksi putkeksi, josta vain kävellään läpi."

Professori Frans Mäyrä pohtii, että Oasis palauttaa yliopistoon yhteisöllisyyttä, jota tehoyliopisto on rapauttanut. Leikkisä tila antaa sijaa luovuudelle.

Oasista käytetään myös tutkimukseen. Tutkija Antti Syvänen kertoo, että tilan käyttämistä tarkkaillaan jatkuvasti tallentavien videokameroiden avulla. Tämä paljastaa, mitkä asiat vetävät ihmisiä puoleensa ja mitkä eivät. Oasiksen käytön seurantatutkimukseen haetaan viiden vuoden rahoitusta.Oasis (Pinni B 2085) avoinna Pinni B:n aukioloaikoina. Pelit ja pelikonsolit saatavilla keskiviikkoisin kello 15-19, Kirjat ja lukulaitteet torstaisin kello 9-15.

Aino Heikkonen


Edit: Pelit ovat saatavilla keskiviikkoisin kello 15-19. Alun perin jutussa luki kello 15-20.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto