Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopistolakiuudistus on tosiasia

Viime aikoina julkisuudessa on käyty kiivasta keskustelua yliopistolakiuudistuksen tiimoilla. Vähemmistön ääni kuuluu nyt kovimmin ja mediassa annetaan ymmärtää, että kaikki opiskelijat ovat lakia vastaan, vaikka näin ei todellisuudessa lähimainkaan ole. Enemmistö Suomen ylioppilaskunnista tukee yliopistolain uudistamista.

Väitetään, ettei opiskelijoita ole lainkaan kuultu lakia laadittaessa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä SYL:n (Suomen ylioppilaskuntien liitto) edustaja on istunut lakia valmistelleessa työryhmässä. Hyvin huomionarvoinen seikka sen sijaan on, miten SYL:n linja on tässä asiassa tempoillut. SYL:n nykyinen kielteinen kanta lakiuudistukseen ei ole yhteneväinen aiempien linjausten kanssa.


Turhan usein asioihin herätään vaikuttamaan silloin, kun se käytännössä on jo liian myöhäistä. Vuosikausia käsittelyssä ollut lakiesitys menee tässä vaiheessa joka tapauksessa läpi muutosvastarinnasta huolimatta. Lakiuudistuksessa on puutteensa ja onkin älyllisesti epärehellistä väittää, että laki olisi parasta, mitä suomalaiselle yliopistojärjestelmälle on tapahtunut sen perustamisen jälkeen. Uusi lakiesitys kuitenkin lisää puutteistaan huolimatta yliopistojen itsehallintoa ja nykyaikaistaa rakenteita.

Tällä hetkellä Suomen ylioppilaskunnilla on sukset ristissä keskenään. Toiset ylioppilaskunnat puolustavat yliopistolakiuudistusta toisten vastustaessa sitä. Olisi toivottavaa, että ylioppilaskunnat ja opiskelijat pystyisivät nyt yhtenäisenä rintamana katsomaan tulevaisuuteen. Pohjimmiltaan kysymys on siitä, hyväksytäänkö tosiasiat vai ei. Yliopistolakiuudistus ei ole yksiselitteisesti hyvä tai huono asia. Yliopistolakiuudistus on tosiasia.


Jukka Koivula, edustajiston jäsen, Keskeiset
Maiju Korhonen, Tampereen Opiskelevien Keskustalaisten pj

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto