Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Miksi opiskelijat eivät pääse lepohuoneisiin?

Pikkulinnut ovat lirkutelleet Aviisin karvaiseen korvaan, että yliopistolla on lepohuoneita, mutta opiskelijoita niihin ei päästetä. Sen sijaan niitä käytetään romuvarastoina.


Mitäs järkeä tässä on, tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari?

"Varastoina niitä ei käytetä. Lepohuoneet on tarkoitettu ensisijaisesti henkilökunnalle. Jos työntekijälle iskee päänsärky, sinne pääsee rauhoittumaan hetkeksi. Mutta tottakai, jos opiskelija on huonovointinen, saa vahtimestari päästää myös hänet lepäämään. Lepohuone on Pinni A:ssa, B:ssa, Päätalolla ja Linnassa. Päätalolla se tosin on väliaikaisesti mikrotukihenkilön huoneena."


Miksi opiskelijoita ei tahdottaisi päästää lepohuoneisiin?

"Sain raportin, että niissä harjoitettiin usein kahdenkeskistä sukupuolitoimintaa. Vahtimestarit tahtoivat oviin ulkoa lukittavat lukot. Sovimme, että ne ovat ensisijaisesti henkilökunnan tiloja."


Onko opiskelijoille suunniteltu uusia taukotiloja?

"Suunnitelmissa ei ole tällaisten tilojen lisääminen. Nythän meillä on omien kirjojen lukusali, jos haluaa rauhassa lukea. Kirjaston lukusali on auki ympäri vuorokauden. Pinni A:ssa on ainejärjestötila, jossa on sohvia ja pöytä. Sinne pitäisi päästä opiskelijakortilla aivan kuten mikroluokkiin. Sitä olen yrittänyt kaupata tällaiseen tarkoitukseen."


Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto