Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vastustaminen ei ole yhteinen asia

Meiltä yliopisto-opiskelijoilta jäsenmaksua perivä Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy on kritisoinut voimakkaasti uutta yliopistolakia. Oikeaan suuntaan yliopistolaitosta vievän ja tavallista opiskelijaa palvelevan lain kiivas vastustaminen ei ole opiskelijamassojen etu.

Sinä opiskelija voit kysyä itseltäsi onko oikein, että Sinun jäsenmaksurahojasi käytetään mm. lakia vastustavien mielenosoituskuljetuksiin Helsinkiin - mielenosoituksiin, joiden rinnalla riviopiskelijarintaman enemmistö ei seiso.


Vieraannuttaako ylioppilaskuntaeliitti itseään tavallisesta ylioppilaasta? Melkein 80% yliopisto-opiskelijoista jättää äänestämättä ylioppilaskunnan vaaleissa. Toivottavasti tässä äänestämättömien joukossa on mahdollisimman vähän protestikäyttäytymistä nykyistä edustajiston toimintaa kohtaan, koska muuten koko ylioppilasliikkeellä on peiliin katsomisen paikka.


Yliopistolaissa on varmasti eri eturyhmien näkökulmasta erilaisia puutteita, kuten aina erilaisissa pitkän valmistelun läpikäyneissä lakipaketeissa, mutta sen takia koko yliopistolakia ei kannata palauttaa uudelleen valmisteluun.

Toivomme, että protestoinneista huolimatta yliopistolaki menee läpi. Laki, joka takaa mm. yliopistojen julkisen perusrahoituksen sitomisen indeksiin ja yliopistojen ulkopuolisen rahoituksen entistä paremman mahdollistamisen, on hyvä. Kumpikin tavoite palvelee riviopiskelijan ensisijaista tarvetta - laadukasta opetusta ja tutkimusta.


Ilkka Sasi
Tamyn edustajiston jäsen, Kokoomusopiskelijat
Mikael Mäkinen
Tamyn edustajiston jäsen, Vapaaboomarit

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Linnan asukki (05.03.09, kello 11:32)

    Ilkka Sasi ja hänen enonsa Suomen Stasi - syypää Sasi puhuu varsin populistisesti. KIVA KIVA!

    Miksi valitatte, että kulutetaan turhaan rahaa mielenosoitukseen, jos se laki menee kuitenkin läpi. Sillä rahalla saadaan yhteisöllisyyttä. Ainiin, kokoomushan on mulle kaikki heti nyt ja minä vain -puolue. Hjei!

    Porvarihallituksen nykyinen toiminta: yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto