Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopiston pääsykokeita muutettava, ei poistettava

Kokoomusopiskelijat tyrmäävät korkeakouluopintojen remonttia valmistelevan työryhmän puheenjohtajan esityksen poistaa tulevaisuudessa yliopistojen pääsykokeet. Kokoomusopiskelijoiden mielestä yliopistojen pääsykokeita pitää tulevaisuudessa kehittää siten, että ne mittaavat alalle soveltuvutta sisälukutaidon sijaan.

Ylioppilaskirjoituksia voitaisiin nykyistä paremmin hyödyntää yliopistoihin pyrkiessä, mutta ylioppilastodistus ei kerro opiskelijan alalle soveltuvuudesta tai alakohtaisista valmiuksista samalla tavalla kuin pääsykoe parhaimmillaan.

"Pääsykokeiden poistaminen johtaa pahimmillaan siihen, että yliopistoon eivät enää valikoidu lahjakkaimmat ja kyvykkäimmät opiskelijat," muistuttaa Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jenny Nyman.

Kokoomusopiskelijat uskovat, että soveltuvuutta mittaavat pääsykokeet vähentäisivät turhia välivuosia, sillä alalle soveltuvuus voitaisiin todeta nykyistä aiemmin. Opiskelijat voisivat nykyistä nopeammin myös tunnistaa omat vahvuutensa ja useaan kertaan samalle alalle pyrkivien määrää voitaisiin näin ollen vähentää.
Jenny Nyman

puheenjohtaja, Kokoomusopiskelijat

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Pehkis (09.03.10, kello 11:44)

    Juurikin tähän suuntaan sen pitäisi mennä: nykyiset pääsykokeet ovat pahimmillaan lyhytkestoisen muistin testausta. Siitä ei ole paljoakaan hyötyä kun otetaan huomioon että akateemisessa maailmassa lähes kaikki pitää (tai pitäisi) tehdä pitkällä tähtäimellä.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto