Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamystä

Perheen perustamisesta

Tätähän meiltä odotetaan: lukiosta pihalle ylioppilaana kun mittarissa on 18 vuotta, sen jälkeen kenties varusmiespalvelus. Sitten 19-vuotiaana yliopistoon opiskelemaan ja viidessä vuodessa maisteriksi. Ikää on siis vasta 24 vuotta, kun saadaan ensimmäinen lapsi.


Eikun hei, hetkinen! Pitäähän sitä perheenlisäystä varten aluksi deittailla etsien sitä sopivaa, seurustella pari vuotta vähintään, mennä naimisiin ja lyödä hopeat yhteen. Lisäksi vastavalmistuneelta vaaditaan usein työkokemusta alaltaan ennen ensimmäistä Â’oikeaaÂ’ työpaikkaa sekä vähintään vuoden kansainvälistyminen vaihto-opiskelijana Guatemalan valtionyliopistossa.

Ja kyllä, nykyopiskelijan on työskenneltävä opiskelun ohella saadakseen ns. riittävä toimeentulo. Nykytilanteessa moni opiskelija käy ensin opiskelemassa yhtä alaa ja keksii sitten matkalla sen oikean.

Äitiyslomat ja vanhempainvapaatkin ovat mokomat menneet myöntämään niille, jotka kaikesta huolimatta päättävät perustaa perheen ennen valmistumistaan.


Yritä tässä kaiken keskellä nyt sitten perheytyä vieläkin aiemmin. Jos Suomessa todella haluttaisiin perheitä perustettavan nuorempina, olisi siihen luotava edellytykset ja riittävä kannustinjärjestelmä. Tällä hetkellä opiskelijat ovat puun ja kuoren välissä, kun pitäisi saada lapset mahdollisimman nuorena ja toisaalta selvittää opinnot yhtenä putkena mahdollisimman pikaisesti, ilman hidastavia välivuosia.

Nykymallilla ei panna asioita eteenpäin, päinvastoin.

Timo Perälä
Tamyn hallituksen vapapuheenjohtaja ja kahden lapsen isä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Riina (05.03.10, kello 17:59)

    Hei,

    unohdit mainita, että ennen lapsen saamista pitäisi olla hyväpalkkaisissa töissä, koska äitiyspäiväraha ja vanhempainraha ovat ansiosidonnaisia. Toinen saa samasta duunista eli oman lapsen hoidosta jopa pari-kolme tonnia kuussa, toinen minimin eli muutaman satasen. Reilua?
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto