Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Nettivideoiden katselu on jo vähentänyt television katselua!

Viestintäviraston teettämän tutkimuksen mukaan television katselu Suomessa on vähentynyt. Kolmannes reilusta neljästätuhannesta haastatellusta kertoi vähentäneensä television katselua. Tutkimuksessa haastatelluista ihmisistä noin kolmannes kertoi television katselun vähentyneen viimeisen vuoden aikana. Eniten katselu vähentyi 15-19-vuotiaiden parissa. Toinen tutkimuksen paljastama tieto oli internetissä tapahtuvan videokatselun suosion kasvaminen. 54 prosenttia vastaajista kertoi nettivideoiden katselun yleistyneen omalta osalta viimeisen vuoden aikana ja suosituinta katselu on nuorten parissa. Suomessa suosituin videopalvelu oli vastaajien keskuudessa YLE Areena.
Liberaalit ja ateistit muita älykkäämpiä!

Ajatusmaailmaltaan liberaalit, ateistit ja parisuhteessa uskolliset miehet ovat keskimäärin muuta väestöä älykkäämpiä ainakin, jos on uskomista CNN.com-verkkosivustolla julkaistuun kehityspsykologi Satoshi Kanazawan tuoreeseen tutkimukseen. Uskolliset naiset puolestaan eivät ole muita älykkäämpiä. Arvostetussa London School of Economics and Political Science -yliopistossa työskentelevän Kanazawan mukaan älykkyysosamäärien väliset erot eivät ole ällistyttävän suuria, mutta 6-11 pisteen poikkeavuudet ovat tilastollisesti merkittäviä. Tutkimus julkaistaan myöhemmin tässä kuussa Social Psychology Quarterly -lehdessä.


(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto