Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestösi voi päästä toteuttamaan vappujuhlan

Tänä vuonna Tamyssa vietetään vuosijuhlia, rempataan Domus-klubi ja järjestetään leffailtoja

Olga Haapa-aho näyttää, kuinka vapputorvi pärisee räntäsateessakin.
Olga Haapa-aho näyttää, kuinka vapputorvi pärisee räntäsateessakin.

Tamy antaa tänä vuonna järjestöilleen mahdollisuuden järjestää tapahtumiaan. Ensimmäinen tällainen tapahtuma on vappu. Vapun järjestämisestä järjestetään kilpailu, joka on auki 16. maaliskuuta asti. Ideoita, millainen ylioppilaskunnan vappujuhla voisi olla, voi lähettää vaikka heti Tamyn järjestösihteeri Kirsi Venholle (jarjestosihteeri@tamy.fi). Kilpailun voittava yhdistys tai yhdistykset pääsevät toteuttamaan tapahtuman. Voittaneen järjestön palkinto riippuu siitä, miten ison tapahtuman järjestö toteuttaa.

"Toivomme paljon ehdotuksia tapahtumien järjestämiseen, ja toteutamme ideoista parhaat", Tamyn puheenjohtaja Aleksi Rantala sanoo.

Tamyn muita tapahtumia ovat tänä vuonna muun muassa seminaari tai teemapäivä perustuulosta ja työelämän muutoksesta ja Globaalin kasvatuksen viikolla järjestettävä kehy-aiheinen tapahtuma. Lisäksi Tamy järjestää tänä vuonna vuosijuhlat, suunnittelee nettisivu-uudistuksen, remontoi Domus-klubin ja aloittaa Tamyn historiasta kertovan teoksen teettämisen. Vuosijuhlat järjestetään Tamyssä vain viiden vuoden välein, joten vuosijuhlat ovat odotetut.

Uusia avauksia toiminnassa ovat tänä vuonna elokuvakerhotoiminnan pyörittämisen aloittaminen, jossa pyritään yhteistyöhön Pirkanmaan elokuvakerhojen kanssa. Lisäksi Tamyssä tarkastellaan suuren, pääsääntöisesti opiskelijoille suunnatun liikuntatapahtuman järjestämisen mahdollisuutta Tampereella vuonna 2011.


Edunvalvonta on keskiössä tänä vuonna erityisesti koulutuspoliittisella sektorilla, jossa strategiauudistuksen takia on paljon tehtävää. Kopo-sektori seuraa strategian toimeenpanoa ja yrittää vaikuttaa erityisesti kielikeskuksen vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, jotta opetus pysyy turvattuna. Lisäksi Tamy pyrkii lobbaamalla vaikuttamaan siihen, että järjestötoiminnasta ja opiskelijaedustuksesta saisi tunnustusta opintopisteinä ja opintoaikojen rajauksen joustona.


Jatko-opiskelijoilta poistui YTHS-palveluiden käyttömahdollisuus, joten he tarvitsevat nykyään jonkun selkeän syyn liittyä Tamyyn, sillä heidän jäsenyytensä on vapaaehtoista. Jatko-opiskelijat saavat käyttää samoja palveluita Tamyssä kuin muutkin opiskelijat, mutta on epäselvää, mitkä palvelut ovat heille tärkeitä. Nyt Tamy perustaa työryhmän pohtimaan jatko-opiskelijoiden tarpeita ylioppilaskunnan jäseninä. Työryhmän hakuilmoitus on sivulla 20.

Hertta-Mari Kaukonen, teksti
Seppo Honkanen, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto