Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Klassikkoni: Hauskaa sekstailua

Sinkkuelämää alkoi näkyä Suomessa abivuotenani, jolloin tapitin sinkkujen tapahtumia ahkerammin kuin pänttäsin ylppäreihini. Myöhemmin olen viihtynyt Carrien (Sarah Jessica Parker), Samathan (Kim Catttrall), Charlotten (Kristin Davis) ja Mirandan (Cynthia Nixon) seurassa lukuisten uusintojen ja lainattujen dvd-boksien ääressä.

Aivan ensimmäisessä Sinkkuelämää-jaksossa Carrie puhuu suoraan kameralle. Tämä maneeri poistettiin nopeasti, koska se oli niin vieraannuttavaa. Muuten juuri ensimmäisen ja toisen tuotantokauden jaksot ovat lemppareitani.

Rakastan katsoa Sinkkuelämiä samalla tavalla kuin luen intohimoisesti muotilehtiä: minulle vaatteet ja meikit ovat melko tyhjänpäiväisiä, mutta muotilehdissä vaan on parhaat ihmissuhde- ja ilmiöjutut sekä hauskimmat kolumnit.

Sinkut ovat peittelemättömän pinnallisia, mutta samaan aikaan myös huumorintajuisia, uskollisia ystäviä, aitoja pohdiskelijoita ja häpeämättömiä sekstailijoita. Uskon Sinkkuelämien valtaisan menestyksen johtuvan siitä, että ne antavat naisille useita hauskoja rooleja samaan aikaan. Ystävykset osaavat heittää kepeitä vitsejä jopa syöpähoidoista ilman, että tilanne muuttuu liian vaivaannuttavaksi.

Sinkkuelämää oli uudentyyppinen naisille suunnattu sarja, jota on yritetty jäljitellä loputtomasti. Miljoonia ja taas miljoonia katsojia ei kuitenkaan saada ruudun tai valkokankaan ääreen vain sillä, että neljä tyylikästä ystävystä puhuu miessuhteistaan ja naiskentelee hyvännäköisiä miehiä joka välissä. Jäljittelijöiltä on unohtunut sinkkujen älykäs tilannekomiikka. Sama pätee ikävä kyllä pitkälti ainakin ensimmäiseen Sinkkuelämää-elokuvaan, joka on melkein pelkkää sarjan kertausta ja kalliissa hepenissä kekkulointia.


Hertta-Mari Kaukonen

Candace Bushnell & Darren Star: Sinkkuelämää tv-sarja (Sexandthe City, 1998-2004)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto