Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Uskomaton tohtori Sykerö!

Tohtori Sykerö, tuo hajamielisen keksijän pyylevä prototyyppi teki lähtemättömän vaikutuksen moneen meistä 80-luvulla lapsuuttaan viettäneistä. Pohjoisirlantilaisen Jeffrey OÂ’Kellyn luomaa piirrossarjaa tehtiin vuosina 1979-1981 yhteensä vain 13 jaksoa, joten laatu säilyi kauttaaltaan hyvänä.

Nyt lapsuuden maisemiin on mahdollisuus palata, kun Tohtori Sykerö julkaistaan dvd:lle jo toistamiseen. Uudessa boxissa ei ole juuri muutoksia edelliseen, viiden vuoden takaiseen julkaisuun verrattuna. Neljältä dvd-levyltä löytyvät kaikki Sykerö-jaksot. Extroilla nähdään sarjan luojan Jeffrey O´Kellyn, kuvittaja Nick Pricen ja käsikirjoittaja Angela Bloxhamin haastattelut.

Tunnistettavinta Tohtori Sykerössä on sen kaistapäinen psykedelia, joka kukkii niin tarinoissa kuin hahmoissakin. Ajan ja paikan rajoja rikotaan tuon tuosta Sykerön hullunkuristen keksintöjen avulla. Hahmoista mainitsemisenarvoisia ovat esimeriksi vaaleanpunaisella pilvellä leijaileva kirahvi Untamo, Sykerön jengiin kuuluva Maltti-Myyrä, Nirppu-Hiiri sekä täsmällinen taloudenhoitaja Neiti Nokkonen. Kapuloita Sykerön rattaisiin heittelee häijy velho Professori Smaragdi sekä Suola- ja pippurivuorilla asusteleva noita Elli Etikka.

Tärkeä osa Tohtori Sykerön lumoa on Nalle Luppakorvanakin muistetun Heikki Määttäsen ääninäyttely. Määttänen esittää suvereenisti kaikki piirrossarjan lukuisat roolit.

Klassikkopiirretty olisi ehdottomasti ansainnut arvokkaamman julkaisun. Olisi mukavaa, että mukana olisi selkeä jaksoluettelo. Myös levyt olisi voinut numeroida informatiivisemmin. Lisäksi mukaan olisi voinut sisällyttää alkuperäisen, englanninkielisen ääniraidan. Puutteista huolimatta Tohtori Sykerö on oivallinen nostalgiapommi, joka toimii yhä lapsille ja lapsenmielisille.


Juho Hakkarainen

Tohtori Sykerö -DVD (Doctor Snuggles), Pan Vision 2010. Kesto 470 min.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto