Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pääsihteeri päätoimitti yhden ylioppilaslehti Uljaan numeron

”Vaikka ristiriitoja on, tilanne ei ole räjähtänyt käsiin”, Uljaan toimittaja kuvaa tilannetta

Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljaalle on valittu uudeksi päätoimittajaksi Lapin ylioppilaslehden ex-päätoimittaja Jarkko Kumpulainen, joka aloitti kuun alussa. Julkisuudessa riepotellun Uljaan päätoimittajaksi oli kolme hakijaa.

Kun ex-päätoimittaja Veera Järvenpää lähti Uljaasta lennokkaasti, näytti ensin, ettei lehteä ole tekemässä kukaan. Koska toinen kampustoimittaja oli irtisanottu hetkeä aikaisemmin, kampustoimittaja Pasi Huttunen jäi lehteen yksin ja oli kaiken lisäksi sairauslomalla. Tarvittiin erikoinen väliaikaisratkaisu: Itä-Suomen ylioppilaskunnan pääsihteeri Janne Mertanen toimi väliaikaisena päätoimittajana. Samalla ostettiin ulkopuolista apua Kuopion ylioppilaslehti Stimuluksen ex-päätoimittaja Pasi Ahtiaiselta.

"Pääsihteerin päätoimittama Uljas ei ole journalistinen tuote, vaan tiedotus-Uljas. Tärkeintä oli saada lehti tehtyä aikataulussa, ja onneksi se onnistui", Huttunen sanoo.

Mertanen kehuu johtuneen hyvästä talkoohengestä, että lehti ilmestyi aikataulussaan. Talkoohenkeä vaaditaan jatkossakin, sillä Uljaan avustajabudjetti on näillä näkymin koko vuodelle 2 500 euroa, kun se vielä viime vuonna oli 10 500 euroa. Käytännössä avustajat kirjoittavat ilmaiseksi, kuten oli tapana Uljaan edeltäjissä Stimuluksessa ja Joensuun ylioppilaslehdessä. Tosin ainakin Joensuun ylioppilaslehdessä avustajat palkittiin viinalla ja ruoalla.

"Joensuussa on avustajia, jotka kirjoittavat kirjoittamisen ilosta, mutta Kuopiossa ja Savonlinnassa ei niinkään, mikä aiheuttaa alueellista epäsuhtaa. Ja vaikka kirjoittajia löytyy tekemään palkkiottakin, avustajapalkkioiden maksaminen on periaatteellinen kysymys", Huttunen sanoo.

Järvenpää hakee palkkasaatavia Uljaalta, koska haluaa saada aikaan ennakkotapauksen, kuuluuko ylioppilaslehtien toimittajille maksaa lehdistön tessin mukaista palkkaa. Irtisanottu Petra Nylund hakee korvauksia potkuistaan, joita pitää laittomina.
Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto