Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Vaalit tulossa...

Eduskuntavaaliehdokkaat ovat innostuneet lähettämään Aviisiin mielipidekirjoituksia. Kaikki eivät mahtuisi kokonaan, joten tasapuolisuuden nimissä julkaisemme pätkiä."Koko opintotukijärjestelmä
kaipaa radikaalimpaa uudistusta, jolla on kaksi kannustavuuteen kiteytyvää tavoitetta. Ensinnäkin opintotuesta on tehtävä ahkeraan opiskeluun kannustava ja täysipäiväisen opiskelun mahdollistava, varsinkin ensimmäisinä vuosina. Toiseksi työnteosta ei saa rankaista. Jos pystyy yhdistämään työnteon hyvin eteneviin opintoihin, sen pitää olla aina kannattavaa myös taloudellisesti. Nykyisin tulorajat tulevat vastaan liian helposti."

Sofia Vikman"Esimerkiksi asumistuen
ja työmarkkinatuen tulovähenteisyyden loiventaminen kannustaisi ihmisiä vastaanottamaan mitä tahansa työtä täydellisen työttömyyden sijasta. Hallituksen on korkea aika alkaa tukea työllisyyttä työttömyyden sijaan."

Joonas Lepistö"Nuoret rynnistivät
eduskuntaan 1970-luvulla. Nyt suuri osa tästä väestä on luopumassa paikastaan. Uskon, että on aika antaa jälleen tilaa nuorille, sillä meidän äänemme on kuuluttava paremmin. Nuoriso viestii tulevaisuuden uskoa, sillä aina pitää katsoa eteenpäin."

Jouni Ovaska

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto