Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Twitter-trippailua

Todellisuudesta toiseen -kirja koostuu tuhannesta tweetistä

Ollaan Tampereella, ja käynnissä on perinteisistä dekkareista tuttu takaa-ajo. Hetkeä myöhemmin ollaan mökkiin rakennetussa hiukkaskiihdyttimessä matkalla rinnakkaistodellisuuteen. Yhtä outoja kirjoja olen lukenut aikaisemminkin, mutta ainakin termi LSD on pistänyt silmään teoksista vastuussa olleiden nekrologeissa.

Todellisuudesta toiseen on ainakin kannen ilmoituksen mukaan maailman ensimmäinen mikrobloggauspalvelu Twitterin avulla kirjoitettu kirja. Tekniikka muistuttaa koulussa tehtyjä ketjukirjeitä, joissa vihon nurkkaan kirjoitettuun tarinaan lisätään aina muutama rivi lisää tekstiä ja näin tarina jatkuu odottamattomalla tavalla pulpetista toiseen.


Kirjan toimittamisesta on vastannut Mikko Karppi ja lopusta tekstistä nelisenkymmentä minikirjailijaa. Karppi aloittaa luvut reilun sivun mittaisella omalla osuudellaan, jonka jälkeen tarina etenee maksimissaan 140 merkin, eli tweetin mittaisten, juoniehdotusten inspiroimina.

Seikkailun päähenkilöt ratkovat punahatuksi kutsutun kaapparin mysteeriä päälle liimatulta tuntuvien Tampere-kytkösten seassa. Kirjasta löytyy sci-fi-aineksia teleportteineen ja astraaliväreilyineen. Dekkaritunnelmaa Vareksen hengessä tuo puolestaan leipääntynyt rikostutkija Eero Tolkki.

Todellisuudesta toiseen on villiä ajatuksenjuoksua, joka tuntuu katkeavan muutaman kerran sivussa. Kirja on mielenkiintoinen kokeilu, ja seuraava vastaavanlainen teos varmasti ottaa sen virheistä opikseen. Jatkotarinat ovat hauskoja tekijöistä itsestään, mutta niiden saaminen kiinnostaviksi myös muille on haastavaa.


Ville Ilkkala

* *

Mikko Karppi & 39 tweettajaa: Todellisuudesta toiseen.

MindTrek Ry. 144S.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto