Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Lopetetaan vippikassan piilottelu!

Edustajiston päätöksen­teon tuorein kuuma peruna on vippikassan kohtalo. Hallitus esitti vastikään edustajistolle, että opiskelijoita vuosikausia palvellut lainarahasto lakkautettaisiin. Edustajisto ei kuitenkaan ehdotusta niellyt, vaan palautti sen valmisteluun. Ja hyvä niin - kuka taloudellista hätää kärsivän opiskelijan puolia pitäisi, jos ei tämän oma ylioppilaskunta?


Vippikassaa on kritisoitu etenkin sen vähäisestä käytöstä. Olisi kiistatta hölmöläisten hommaa ylläpitää palvelua, jota opiskelijat eivät tarvitse. Yhtä totta on kuitenkin myös se, että nyt keskiverto-opiskelija tuskin edes tietää vippikassan olemassaolosta. Palvelut harvoin tavoittavat kohderyhmäänsä, jos niiden olemassaoloa pikemminkin piilotellaan kuin mainostetaan. Juuri tämä on vippikassan tilanne.

Ylioppilaskunnan täytyy pitää opiskelijan toimeentulosta huolta paitsi suurten linjojen edunvalvonnan myös lyhytaikaisen hätäavun kautta. Allin mielestä on erittäin kyseenalaista ja noloa, jos ylioppilaskunta lähtee tietoisesti polkemaan taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevia jäseniään. Sehän olisi kuin ote maamme hallituksen köyhiä kurittavasta linjasta!


Alli Nokka
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto