Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestöissä: Tanssia opiskelijabudjetilla

Kaisa Partanen ja Jasmin Rantanen Utadancessa
Utadancen tanssijakunta on tällä hetkellä naisvoittoista. Tanssitaitoiset miehet ovat ehdottoman tervetulleita mukaan toimintaan. Näin sanovat Kaisa Partanen (edessä vas.) ja Jasmin Rantanen.


Helmikuussa aloittanut Utadance tähtää kilpalavoille


JVG:n Huominen on huomenna -kappale raikaa yliopistolla Atalpan ryhmäsalissa, kun joukko tanssijoita harjoittelee koreografiaansa. Kyseessä on uuden Utadance-järjestön harjoitus, jossa numerot vaihtuvat lennosta street dancesta jazziin ja balettiin.

"Olemme aina tanssineet kotipaikkakunnillamme. Muuttaessamme Tampereelle totesimme, ettei yksityisissä tanssikouluissa käyminen ole opiskelijabudjetilla mahdollista. Siksi perustimme oman tanssiryhmämme", Utadancen puheenjohtaja Jasmin Rantanen toteaa.

Ryhmän tarkoituksena on tuoda tansseja esille mahdollisimman monipuolisesti. Esityksiä kehitetään ryhmänä, vaikka tanssiesityksiin saattaa mahtua soolonumeroitakin. Päämääränä on viedä tanssinumerot esityslavoille ja kilpailuihin asti.

"Toivomme, että ryhmäläisillä on usean vuoden tanssikokemus. Tällöin ketään ei tarvitse erityisemmin opettaa, mikä on kaikkien kannalta mukavaa. Pyrimme syksyllä järjestämään varsinkin kisaryhmään pyrkiville jonkunlaisen pääsykokeen", Rantanen toteaa.

Myös kokemattomilla tanssijoilla on mahdollisuus tutustua Utadanceen.

"Meillä on tulossa treenivuoro, johon kuka vain saa tulla kokeilemaan tanssimista. Mukaan voi tulla, vaikkei olisi ikinä tanssinut", varapuheenjohtaja Kaisa Partanen kertoo.

Utadancen esitykset tulevat näkymään yliopistolla monissa tapahtumissa, kuten yliopiston avajaisissa. Rantanen ja Partanen toivovat, että myös yleisö innostuisi esityksistä.

"Tanssin avulla pystyy käsittelemään monenlaisia tunnetiloja. Meillä oli joskus koreografia Laura Närhen Mä annan sut pois -kappaleeseen. Se on biisinä koskettava. Kun kappaleeseen yhdistettiin liike, moni yleisössä alkoi itkeä", Partanen kertoo.

Vaikka ilmassa leijuivat epäilykset kiinnostuksesta järjestöä kohtaan, ensimmäisiin treeneihin saapui 35 osallistujaa fukseista maistereihin. Innostus Utadancea kohtaan on yllättänyt Rantasen.

"Kun tulimme yhtenä päivänä treeneihin, pari tytöistä oli jo alkanut tehdä esityskoreografiaa. Ihanaa, että he ovat sisäistäneet, ettemme ole tanssinopettajia, vaan toimimme ryhmänä", Rantanen sanoo.Utadance


Perustettu: 13.2.2014


Tapahtumia: Treenit torstaisin klo 19.30-21, Avoimet ovet torstaina 24.4 klo 20-21, iso sali, Atalpa

Kenelle: Kaikille tanssista kiinnostuneille, joilta löytyy aiempaa tanssikokemusta.

Lisätietoa:
sähköpostitse: kaisa.j.partanen@uta.fi, rantanen.jasmin.a@student.uta.fiTuomas Ahola

teksti & kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto