|
Kuuma keitto pelastaa viileän kevätpäivän. Letut maistuvat jälkkärinä aina.
Kyllästyttävätkö kaupan pussikeitot? Vai haluatko vain herkullisen lounaan?
Itse tehty ja tuoreista raaka-aineista valmistettu keitto on terveellistä ja maukasta ruokaa.
Kuuma soppa lämmittää flunssassa. Moni parikymppinen opiskelija asioi hammaslääkärissä ja poistattaa viisaudenhampaitaan. Myös silloin voi olla mahdotonta syödä kiinteää ruokaa, joten keittotaidot ovat tarpeen.
Porkkanakeitossa maistuvat makoisat yrtit ja pähkinät. Kerma ja purjo sopivat kukkakaalikeittoon.
Monessa blogissa kiertänyt klassikko banaaniletut kannattaa testata viimeistään nyt. Ripauksella vaniljasokeria saat herkusta vielä makoisamman.
Pähkinäinen porkkanakeitto
(neljälle)
500 g porkkanoita
kourallinen basilikaa
2 dl maitoa
3 dl (keitin)vettä
1 rkl voita
cashewpähkinöitä
1 tl currya
pitsa- tai yrttimaustetta
Kuori ja pilko porkkanat. Keitä porkkanoita 10 minuuttia. Silppua basilika. Ota keitinvedestä talteen muutama desilitra.
Soseuta porkkanat, mausteet, voi, maito ja keitinvesi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ripottele sekaan cashewpähkinöitä. Keitä keittoa 2-3 minuuttia liedellä.
Kermainen kevätkeitto
(neljälle)
kukkakaali
2 dl ruokakermaa
3 dl (keitin)vettä
1 rkl voita
purjoa
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
Pilko kukkakaali ja keitä sitä 10 minuuttia. Pilko purjo. Ota kukkakaali liedeltä. Mittaa keitinvedestä talteen muutama desilitra.
Soseuta kukkakaali, voi, kerma, vesi ja mausteet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Lisää mukaan purjon palaset. Keitä keittoa liedellä pari minuuttia.
Banaaniset lettuset
(kahdelle)
1 rkl vaniljasokeria
2 kypsynyttä banaania
4 kananmunaa
Sekoita kananmunat, banaanit ja vaniljasokeri kuohkeaksi taikinaksi käsin tai sekoittimella.
Paista letut paistinpannulla.
Sekoita välillä taikinaa ja lisää rasvaa pannulle.
Herkuttele letut sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Pilko porkkanat pystysuunnassa. Maukas keskusta maustaa keitinÂveden.
CashewÂ’t ovat kalliita, koska ne käsitellään yksitellen. Kuori on myrkyllinen.
Annabella kiviniemi, teksti & kuva
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen