Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on: Kieli keskellä suuta?


Kielikeskuksen täydet kurssit, kielivalikoiman suppeus, kurssien pitkä kesto ja hankala ajankohta sekä opetuksen keskittyminen pääkampukselle ovat harmittaneet monia opiskelijoita jo pitkään.


Vaikka kieli- ja viestintäopinnot olisivat olleet osana Hopsia ja motivaatio korkealla, kaikki ei aina ole mennyt niin kuin olisi pitänyt.Tamy on jo kauan ollut tietoinen kieli- ja viestintäopintojen haasteista ja epätasa-arvoisuudesta, mutta yliopiston kanssa käytävien neuvotteluiden kannalta tärkeä konkreettinen näyttö on puuttunut.

Siksi Tamy toteutti vuoden alussa yhteistyössä Kielikeskuksen kanssa suuren kieli- ja viestintäopintokyselyn. Vastauksia kyselyyn saatiin yli kolmesataa ja tuntikausien tilasto-ohjelmakamppailun jälkeen tulokset ovat nyt valmiina neuvotteluita varten.

Vaikka suurimmalla osalla opiskelijoista ei ole ongelmia kieli- ja viestintäopintojen suorittamisessa, parantamisen varaa löytyy.Kansainvälisyyttä julistavien juhlapuheiden tueksi tarvitaan riittävästi resursseja ja taitavaa opetussuunnitelmatyötä, jotta yhdenkään opiskelijan tutkinto ei viivästyisi käymättömän ruotsin kurssin takia.

Motivoituneilla ihmisillä tulisi myös olla aito mahdollisuus esimerkiksi italian tai arabian kielen opiskeluun.

Leeni Herrala| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto