Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yliopiston kirjastoon tulossa verkkomaksut

Tampereen yliopiston kirjasto suunnittelee sähköisen verkkomaksuohjelman käyttöönottoa lähitulevaisuudessa. Ohjelman kautta kirjaston asi­akkaat pystyvät hoitamaan maksujaan kirjaston nettisivuilla olevan verkkomaksupainikkeen kautta. Helsingin yliopistossa kirjaston nettisivuilla verkkomaksupainike on jo käytössä. Tampereen yliopiston kirjastonhoitaja Eija Einemäki-Pakonen ei kuitenkaan uskalla sanoa tarkkaa aikataulua ohjelman käyttöönotolle.

"Odotamme ensin tulevan Finna-asiakaskäyttöliittymän toteutumista. Pyrimme tarkastamaan, että verkkomaksuohjelma on sopiva uuden järjestelmän kanssa. Toistaiseksi verkossa pystyy maksamaan, kun pääkirjastoon ottaa yhteyttä ja pyytää tarvittavan viitenumeron ja tiliyhteystiedot", Einemäki-Pakonen kertoo.

Kirjaston asiakkaiden sakkokertymä on Einemäki-Pakosen mukaan vähentynyt kolmen viime vuoden aikana 13,5 prosenttia. Vaikka sakkotapahtumien määrä on hänen mukaansa lisääntynyt, yksittäiset sakot ovat samalla pienentyneet. Tämä tarkoittaa käytännössä kirjojen olevan yhä useammin myöhässä, mutta maksettavien summien pienentyneen aikaisemmasta.Einemäki-Pakonen katsoo yksittäisten sakkojen vähenemisen syynä olevan lainojen erääntymisestä varoittavan ennakkoilmoituksen, joka otettiin käyttöön syksyllä 2012. Hän kertoo myös painetun aineiston lainaamisen vähentyneen samalla, kun e-aineistojen käyttö on lisääntynyt entisestä.


"Maksutapahtumat viivästyvät erityisesti loppukeväästä ja -syksystä. Esimerkiksi gradun ollessa valmistumisvaiheessa, opiskelijat eivät välttämättä palauta heti kirjojaan, vaikka olisi eräpäivä", Einemäki-Pakonen sanoo.

Tuomas Ahola

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto