Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 05/2006
kansi

Turkulaiset rakastaa paremmin

Tv-resistori: Serkut rakastaa paremmin. Fonal Records 2006.

Suomessa tehdään aivan tarpeeksi ryppyotsaista musiikkia. Tv-resistorin toinen levy Serkut rakastaa paremmin on yksinkertaisesti kepein, viattomin ja tanssittavin poplevy tämän vuoden puolella.

Tv-resistori on päättänyt tehdä... tai en minä tiedä mitä näiden turkulaisten päässä on liikkunut, eikä oikeastaan kiinnostakaan. Minulle riittää tieto, että tällaista musiikkia ylipäätään tehdään.

Suomen mielenkiintoisimmalle levy-yhtiölle Fonal Recordsille Tv-resistori on tärkeä orkesteri. Yhtye tasapainoilee valtavirtapopin ja marginaalisen säksätyksen välillä avarakatseisesti.

Serkut rakastaa paremmin luottaa melodioiden ja elämänilon voimaan. Vähät siitä, vaikkeivät sormet aina mene iskuntarkasti oikeille koskettimille tai vaikkei kielioppi olekaan ihan hanskassa. Puhekielen tietoinen korostaminen ja "vähän sinne päin" -soittaminen antavat Tv-resistorille leimallisen ilmeen, jota on hankala jäljitellä.

Tv-resistori jatkaa edesmenneen Karkkiautomaatti-yhtyeen julistamaa ilosanomaa. Sen mukaan vain teini-ikäiset osaavat elää täysillä. Yhden elämänvaiheen kliimaksi tiivistyy diskon viimeiseen hitaaseen: mikään ei ole niin tärkeää kuin tytön ja pojan välinen ihastuminen. Paitsi siitä laulaminen.

Ilkka Pernu
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto