Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Muuttaako Opettajankoulutuslaitos Tampereelle?

School-malleissa Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitos on sijoitettu alustavasti taiteen ja kasvatuksen schooliin. Samassa yhteydessä OKL:n on puhuttu muuttavan Tampereelle säästösyistä ja opetusministeriön suosituksesta.


Rehtori Kaija Holli, onko OKL muuttamassa?

"Asiasta ei ole minkäänlaista päätöstä. Se tulee keskustelun alle aikaisintaan huhtikuussa rehtoraatissa, kun vierailemme Hämeenlinnassa. Meillä on vuokrasopimuksetkin Hämeenlinnassa useaksi vuodeksi, eikä lainkaan ole neuvoteltu milloin ne olisi mahdollista saada vapautetuksi. Arvelisin, että vuosi 2012 on varmasti aikaisin aika, jolloin voisi muuttaa."


Opettajankoulutuslaitoksen johtaja Veli-Matti Värri, miltä suunnitelmat kuulostavat?

"Kasvatusalaa ja opettajankoulutuslaitosta sen osana on arvioitu opetusministeriössä. Rehtorit voimakkaasti puolustivat sitä, että laitos jää Tampereen yliopistoon, joten lakkauttamista ei ole tapahtumassa. Siirrosta ei ole mitään faktaa vielä. En halua kommentoida, mitä mieltä olen siirrosta."


Luokanopettajaopiskelijoiden ainejärjestön puheenjohtaja Veera Ikkelä, mitä opiskelijat ovat mieltä muutosta?

"Aika moni opiskelija asuu jo nyt Tampereella. Muuton hyviä puolia olisivat, että näkisi muitakin opiskelijoita ja opetuksessa voisi hyödyntää yhteistyötä muiden kasvatustieteiden opiskelijoiden kanssa. Lisäksi olisi helpompi ottaa sivuaineita. Toisaalta moni opiskelija pelkää, että meidän vahva yhteishenki kärsisi, kun emme olisi enää vain keskenämme opiskelemassa.
Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto