Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Alli Nokka

Edustajiston tyhjä ääni

Maaliskuun ensimmäisessä edustajiston kokouksessa poikkeuksellisesti ei käsitelty vihreitä arvoja. Sen sijaan keskityttiin takaamaan ylioppilaskunnan hallituksen toimintakyky. Kolmen ensimmäisen tunnin jälkeen oli edustajisto saanut aikaiseksi vain yhden eroanomuksen hyväksymisen ja runsaasti kiistelyä yhdestä ylioppilaskunnan pääsäännön tulkinnasta.

"Kikkailu pois!". Näihin sanoihin tiivistyi edustajiston todellinen vapaus valita äänestyksissä kolmen vaihtoehdon väliltä: jaa, ei tai tyhjä. Yhden edustajan mukaan nimittäin tyhjän äänestäjät kikkailevat turhaan, joka hankaloittaa tulosten tulkitsemista. Ongelma syntyi, kun edustajiston puheenjohtaja eikä ylioppilaskunnan pääsihteeri tiennyt tai osannut päättää, miten pääsäännön "5/6 enemmistö" -kohta tulkitaan.


Onko tyhjä ääni ääni? Esityslistaan olisi haluttu nostaa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan esityksestä kohta hallituksen täydentämisestä. Kolmen koeäänestyksen ja kahden eri tulkinnan jälkeen edustajisto sai aikaan tuloksen, joka kirvoitti vahvoja tuntemuksia huoneen sisällä. Ylioppilaskunnan hallituksen jäsen näytti maansa myyneelle, ja edustajistosta nousi esille monta eriävää mielipidettä.

Lopputulos ei siis miellyttänyt kaikkia. Allia eniten harmitti se tapa, millä äänestys toteutettiin. Ehdotettiin jopa, että tyhjän äänestäjät voisivat siirtyä käytävälle äänestyksen ajaksi.Alli Nokka
kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto