Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin vaikutat yliopiston muutokseen

Ota osaa mielenosoitukseen ja allekirjoita adressi

Lukukausimaksuja väläytellään tämän tästä, laitokset ja tiedekunnat väistyvät schoolien tieltä, oppiaineet kärvistelevät heikentyneessä taloudellisessa tilanteessa, jonka takia esimerkiksi kielikeskus karsii opetustaan joissakin kielissä jopa puoleen entisestä. Yliopistot ovat muuttuvassa niin kiivaassa tahdissa, että monia opiskelijoita ahdistaa. Aviisi kokosi listan tavoista, joilla muutoksiin voi vaikuttaa.

Lukukausimaksujen vastainen adressi: http://www.adressit.com/eilukukausimaksuille

Opiskelijoiden mielenosoitus "Kyllä maksuttomalle koulutukselle" 21.4.2010 Helsingissä kello 12—16. Kokoontumispaikkana toimii Senaatintori. Paikalle odotetaan valtaisa määrä nykyisiä, entisiä ja tulevia opiskelijoita. Tapahtumassa halutaan tuoda esille iloisessa hengessä maksuttoman koulutuksen hyviä puolia.

Yliopiston hallintoon voi vaikuttaa parhaiten hallinnon opiskelijaedustajana eli hallopedina. Ainejärjestösi kautta voit päästä laitos- tai tiedekuntaneuvostoon päättämään asioista.

Historian ainejärjestö Patina kerää kielikeskuksen opetuksen turvaamista puolustavaan kannanottoonsa ainejärjestöjen puheenjohtajien ja opintovastaavien nimiä. Pidä huota, että ainejärjestösi allekirjoittaa.

Facebookin Vastusta Kokoomuksen 1000€ lukukausimaksua! Toimi nyt! -ryhmä kehottaa tulostamaan lukukausimaksujen vastaisen flaierin http://bit.ly/vastustan_kokoomuksen_lukukausimaksuja-pdf ja kiinnittämään sitä joka paikkaan, kuten työpaikan/yliopiston pöydälle tai vaikkapa lähikauppasi ilmoitustaululle. Kiinnitetystä flaierista voi ottaa valokuvan ja laittaa sen kuvagalleriaan: http://bit.ly/vastustan > photos/valokuvat > yläkulmasta "lisää kuva". Mukaan kannattaa kirjoittaa, mistä kuva on otettu.

Voit osoittaa olevasi yleisesti huolissasi yliopiston uusista tuulista kantamalla Me olemme yliopisto -rintamerkkiä rinnassasi. Yliopiston henkilökunta ja opiskelijat saavat rintamerkkejä yliopiston työntekijäliitoilta JUKO:lta, Pardialta ja JHL:ltä.Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Kokoomuksen jäsen (23.03.10, kello 14:48)

    Facebook-ryhmän mainitseminen on mielestäni erittäin harkitsematonta, ottaen huomioon kuinka se osoittaa aiheettomasti tiettyyn ryhmään (Kokoomus), joka on toistuvasti tuonut esiin lukukausimaksuja vastustavan kantansa.

    Muutenkin voisi hieman kyseenalaistaa koko artikkelin varsin yksipuolista näkemystä. Tuliko nyt varmasti käsiteltyä tarpeeksi opiskelun maksullisuutta? Missä yliopiston strategia? Tamy? Ovatko adressit ja mielenosoitukset todella toimittajan mielestä paras keino vaikuttaa?
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto