Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Suunnittele Super Marion seuraaja

Kilpailu Kalevantien alikulkutunnelin koristelusta on jälleen käynnissä. Tarjolla on mahtava tilaisuus jättää oma kädenjälki yliopistomiljööseen.

Ville Laine esittelee viimevuotista voittajateosta Kalevantien alikulkutunnelissa.
Ville Laine esittelee viimevuotista voittajateosta Kalevantien alikulkutunnelissa.

Kalevantien alikulkutunnelin harmaata seinää on yli vuoden verran koristanut suunnittelukilpailun voittanut Super Mario -seinäkangas. Nyt Aviisi ja Tampereen yliopisto käynnistävät kilpailun toisen kierroksen, jossa seinäkankaalle etsitään uutta sisältöä.

"On iloinen yllätys, että kangasta ei ole vandalisoitu. Olen ollut siitä todella hyvilläni", tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari sanoo.

"Kun äsken kävelin tunnelin kautta, mietin, miten tylsä se olisikaan ilman koristelua!"

Vimparin mukaan seinällä komeileva Mario ei ole missään vaiheessa aiheuttanut hänen korviinsa kantautunutta mutinaa edes harmaimpien yliopistoeminenssien keskuudessa.

"Mutta koska Mario on ollut ihailtavana jo vuoden, on aika käynnistää uusi kilpailu. Täytyyhän opiskelijat päästää jälleen toteuttamaan luovaa puoltaan!"

Aviisi hoitaa kilpailun käytännön järjestelyt, ja yliopisto on luvannut jälleen maksaa seinäkankaan painatuksen ja kiinnityksen.

"Värien käyttö on sallittua, jollei jopa toivottavaa", Vimpari kannustaa.


Alikulkutunneli on ainutlaatuinen galleriatila, jossa teos pääsee hienosti esille. Tunnelin kautta laahustaa tuhansia piristystä kaipaavia ihmisiä päivässä.

"Tunnelissa saa kädenjälkensä näkyville tärkeällä paikalla."

Viimeinen tilaisuus osallistua kilpailuun on keskiviikkona 13. huhtikuuta. Parhaan ehdotuksen tehneen tyypin Aviisi palkitsee maineen ja kunnian lisäksi 150 eurolla.


Aikaisemman koristelukilpailun voittanut Ville Laineen Super Mario -mukaelma oli historiallisen yhteisprojektin tulos. Tiettävästi vastaavaa julkisen tilan koristelua ei ole toteutettu missään muualla.

Aviisi organisoi kilpailun, alikulkutunnelin omistava Tampereen kaupunki kiinnitti tunnelin seinään koukut ja yliopisto maksoi seinäkankaan painatuksen.Seppo HonkanenVoittaja saa mainetta, kunniaa ja 150 euroa


Anna ajatusten laukata. Pitäisikö seinäkankaassa olla lentäviä lauseita? Klassikkotaidetta? Presidenttien potretteja? Kuvitettuja Raamatun säkeitä? Räävittömyyksiä?


Luovuutta kahlitsevat lähinnä kankaan mitat (pituus noin 6 metriä, korkeus noin 1,8 metriä) ja julkisen tilan aiheuttamat vaatimukset. Esimerkiksi porno ei kelpaa tähän miljööseen.


Lähetä oma ehdotuksesi seinäkankaasta mahdollisimman havainnollisessa ja aidosti toteuttamiskelpoisessa muodossa viimeistään keskiviikkona 13. huhtikuuta osoitteeseen seppo.honkanen@aviisi.fi. Laita viestin otsikoksi ALIKULKUTUNNELIN SEINÄKANGAS. Sopivia tiedostomuotoja ovat esimerkiksi pdf ja jpg. Liitä mukaan myös yhteystietosi. (Ehdotuksen ei tarvitse kuitenkaan välttämättä olla valmis kankaalle printattavaksi. Vedos riittää!)


Liitä kilpailutyöhön mielellään myös perustelut, miksi juuri sinun ehdotuksesi pitäisi valita.


Parhaan ehdotuksen laatinut saa paitsi mainetta ja kunniaa, 150 euroa vaivanpalkkaa Aviisin kukkarosta.


Arvovaltainen raati valitsee voittajan. Yliopisto on sitoutunut maksamaan seinäkankaan painatuksen ja kiinnityksen alikulkutunnelin seinälle, jos ehdotus on toteuttamiskelpoinen.


Voittajateos julkaistaan 27. huhtikuuta ilmestyvässä numerossa.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (3)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Sakari Kestinen (25.03.11, kello 16:03)

    Eikö Super Uni World saisi olla paikoillaan niin kauan kuin se säilyy ehjänä? Vai onko tämä ikään kuin vaihtuva galleria, jossa vanhat teokset löytävät itsensä jostain sisämuseosta sitten myöhemmin?

  2. Seppo Honkanen / Aviisi (28.03.11, kello 14:22)

    Missään tapauksessa Super Uni World -teosta ei hävitetä. Täytyy neuvotella yliopiston kanssa, löytyisikö sille mahdollisesti jokin uusi sijoituspaikka!

  3. Tiina H (30.03.11, kello 8:52)

    Jos ei muualle niin mahtuisiko Tamyn ainejärjestötilaan Pinni A:han.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto