Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

OKL:n muutto herättää ristiriitaisia tunteita

OKL:n opiskelijoita huolettavat tulevat tilat ja uusi harjoittelukoulu

Kirsi Teikari, Hilkka Laeslehto, Antti Sinervo ja Perttu Pyylampi pohtivat tulevaisuutta Hämeenlinnan normaalikoulun  teknisen työn tiloissa.
Kirsi Teikari, Hilkka Laeslehto, Antti Sinervo ja Perttu Pyylampi pohtivat tulevaisuutta Hämeenlinnan normaalikoulun teknisen työn tiloissa.

Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen eli OKL:n siirto Tampereelle jakaa opiskelijoiden mielipiteitä. Suurimpina pohdinnan aiheina ovat uuden harjoittelukoulun järjestäminen ja uusien toimitilojen soveltuvuus. Myös nykyisen pienen yksikön toimivuutta pidetään hyvänä. Tällä hetkellä OKL toimii Hämeenlinnan normaalikoulun yhteydessä, ja se jakaa esimerkiksi teknisen työn tilat koulun kanssa. Tamyn hallituksen ja OKL:n siirtoa pohtivan selvitystyöryhmän jäsen Veera Ikkelä pitää siirtoa erittäin todennäköisenä.

"On mahdotonta, että harjoittelukoulu tulisi Hämeenlinnan tavoin OKL:n yhteyteen. On selviä visioita siitä, että mikäli siirto toteutuu, yliopisto ostaa Nekalan koulun OKL:n uudeksi harjoittelukouluksi", Ikkelä kertoo.


Hilkka Laeslehto ja Kirsi Teikari ovat siirron puolella, sillä he asuvat Tampereella ja matkustavat päivittäin Hämeenlinnaan opiskelemaan.

"Matka lyhenisi 80 kilometriä suuntaansa, joten kyllä siirto olisi hyvä asia", Teikari kertoo.

Hämeenlinnalainen Perttu Pyylampi opiskelee kolmatta vuotta OKL:ssä ja suorittaa teknisen työn erikoistumisopintoja.

"En varsinaisesti ole vastaan, mutta siirrossa tulisi pystyä säilyttämään samat puitteet ja sivuainemahdollisuudet. Hämeenlinnassa teknisen työn tilat ovat ensiluokkaiset, ja epäilen vahvasti vastaavien järjestymistä Tampereella", Pyylampi kertoo.

Opiskelijat suorittavat 25 opintopisteen mittaisia erikoistumisopintoja esimerkiksi liikunnassa ja teknisessä työssä. Opinnot oikeuttavat opettamaan peruskoulun kuudenteen luokkaan asti. Yläkoulussa opettajalta vaaditaan 60 opintopisteen yleispätevöityminen. Tampereen yliopistossa ei ole mahdollista suorittaa näitä jatko-opintoja, ei myöskään siirron toteutumisen jälkeen.


Aviisin saamien tietojen mukaan selvitystyöryhmän tekemän kyselyn perusteella jopa 80 prosenttia OKL:n henkilökunnasta vastustaa muuttoa. Kyselyyn osallistui Normaalikoulun, OKL:n ja kirjaston henkilökunta.Ville Ilkkala

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Ville (08.04.11, kello 18:32)

    Itseäni hieman hämää tuo OKL:n käyttö tässä tekstissä. Kyseessä on vain OKL:n yksi toimipiste. Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksella (jota siis ei ole enää edes olemassa) on ollut aina toimintaa myös Tampereella ja Hämeenlinnan yksikkö on vain osa opettajankoulutuslaitosta.

    Kommentti lähinnä siksi, että jotenkin kaikille on aina ollut yllätys, kun on sanonut opiskelevansa OKL:ssä Tampereella. Aina on pitänyt selittää, että Tampereen yliopiston OKL ei ole sama asia kuin Hämeenlinnan yksikkö.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto