Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin miehestä meikataan nainen

Kevätmeikki hehkuu lämpimän maanläheisissä väreissä

Tämän maailmanluokan kaunottaren luomiseen on käytetty noin tunti meikkaamista, puoli tuntia valokuvaamista ja 10 minuuttia Photoshoppausta.
Tämän maailmanluokan kaunottaren luomiseen on käytetty noin tunti meikkaamista, puoli tuntia valokuvaamista ja 10 minuuttia Photoshoppausta.

Kevät etenee, ja opiskelijoiden juhlakauden huippuhetket lähestyvät. Bileissä pitää näkyä ja esiintyä edukseen. Massasta erottuminen ei ilman tarkkaa trenditietoutta onnistu varsinkaan vapun kaltaisissa suurjuhlissa. Niinpä lähdimme luomaan ammattilaisten avustuksella ulkoasun, joka huomataan takuuvarmasti. Aviisi tarjoaa kotipaklaajallekin käyvät ohjeet, joita seuraamalla vaikkapa kevään kohuttujen Pornobileiden pukupalkinto koristaa pian saavutusten kaappiasi.

"Tämä oli ehkä urani haastavin, mutta myös mielenkiintoisin tehtävä", kosmetologi ja kynsimuotoilija Emma Savola huokaa lähes tunnin kestäneen operaation jälkeen.

"Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Kyllä nyt näytät kauniilta", hän kehuu hieraisten herkkää itsetuntoani. Myös muut kauneussalongin työntekijät saapuvat ihastelemaan valtavaa muodonmuutosta.

Iho hehkuu lämpimän kuulaana ja luonnollisena peittävästä meikkikerroksesta huolimatta. Kevään meikkitrendeissä korostuu maanläheisyys ja murretut neutraalit sävyt. Myös pastellit ja pehmeät värit ovat in, mutta juhlameikki voi olla hieman tummempi ja vahvempi.

Tärkeintä niin kotisohvalla kuin ammattilaisen tuolissa on hyvä pohjustus. Tällä kertaa mallista johtuen sitä täytyi laittaa hieman runsaammin.

"Haastavinta oli parran ja tuuheiden kulmakarvojen häivyttäminen. Myös isojen ihohuokosten ja kulmikkaiden kasvonpiirteiden pehmentäminen on tärkeää", Savola neuvoo kotikosmetologeja.

Kasvoja saa muotoiltua varjostuksella ja valokynällä. Ohimoilta leukaperiin asti tehdään tummempi alue. Poskiin laitetaan kevyt hehkuva puna, joka sointuu täydellisesti yhteen kuparinpunaisen peruukin kanssa.

"Kupari on kevään trendiväri hiuksissa", hiusmuotoilija Maarit Koistinen kertoo.

Kampauksissa suositaan selkeitä, lähes geometrisiä linjoja. Lainaperuukki ei valitettavasti taivu leikkuuoperaatioihin.

Komeus viimeistellään vielä kynsilakalla. Ärhäkkä nopeasti kuivuva Essie-lakka laitetaan pinkissä trendivärissä Heath & Play.


On aika siirtyä vaatehankintoihin. Sopivia kokoja joudutaan hakemaan, mutta stylistinämme toimiva Viivi Latva-Karjanmaa löytää pian parikin lupaavaa vaihtoehtoa. Päädymme lopulta Moulin Rouge -unelmaan. Asusteeksi saan mekkoon sointuvat punaiset verkkosukkahousut. Olo on juhlava: tässä varustuksessa tulee taatusti huomatuksi. Vain yksi asia jäi kaivelemaan. Mistä saisi koon 45 korkokenkiä?


Juho-Matti Paavola, teksti &
Seppo Honkanen, kuvat


Katso kuvat ja lue koko juttu näköislehdestä!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. bert (28.03.11, kello 18:24)

    Loppukysymys lienee humoristinen, mutta vastataan silti: niitä saanee Tullintorin kolmoskerroksen Spesiaali Koot -liikkeestä.

  2. Näin (01.04.11, kello 2:22)

    www.youtube.com/watch?v=-...

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto