Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Irlannista loppuivat papit

Pääasia on hauskanpito, mutta Irlannissa Pyhän Patrickin päivä on muutakin.

Torstaita pidetään yleisesti laimeana illanviettopäivänä. Maaliskuun 17. päivänä irkkupubien oville ympäri maailmaa kertyi kuitenkin pitkiä ja vihreitä jonoja, kun vietettiin yhtä maailman juhlituimmista kansallispäivistä, Irlannin suojelupyhimyksen Pyhän Patrickin päivää.


Irlantilainen Jeff McCarthy on asunut Tampereella seitsemän vuotta ja juhlistaa päivää itse Pyhäksi Patrickiksi pukeutuneena. Puku on omatekoinen heraldisia symboleja myöten.

"Minulla ei ole enää lupaa osallistua OÂ’ConnellÂ’sin kisaan, sillä muillekin pitää antaa mahdollisuus", McCarthy naurahtaa.

Irlantilainen tapa juhlia heidät kristinuskoon käännyttänyttä pyhimystä on muutakin kuin kaljanjuontia. Suurin osa irlantilaisista on katolisia, ja kirkossa käyminen on ollut aivan viime vuosiin asti olennainen osa Paddyn päivää.

"Pari vuotta sitten Irlannista loppuivat papit. Jumalanpalveluksia hoitamaan piti tuoda katolisia pappeja Afrikasta asti", MacCarthy kertoo.

Irlannissa toinen merkittävä osa Pyhän Patrickin päivää on paraati, joka alkaa heti messun jälkeen.

"Paraatissa on erilaisia osia. Mainostajien lisäksi voidaan nähdä vanhoja traktoreita tai tilaisuutta varten uudelleen kasattu jalkapallojoukkue 70-luvulta", McCarthy kertoo.Ville Ilkkala, teksti ja kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto