Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Keskusvaali­lautakunta fuksien haltuun


Tamyn edustajistoryhmillä oli käsittämättömiä vaikeuksia saada syksyn edustajistovaalien keskusvaalilautakunnan paikat täyteen. Homma kesti monta viikkoa ja sitä puitiin kahdessa kokouksessa. Keskusvaalilautakunta muodostetaan niin, että edariryhmät esittävät lautakuntaan luotettavaksi katsomiaan Tamyn jäseniä, joiden ei tarvitse olla edes edaattoreita.

Todennäköisesti täyttäminen oli vaikeaa, koska liian monessa ryhmässä ajateltiin jonkun muun kuitenkin esittävän riittävää porukkaa. Näin ei tapahtunut.

Käytännössä keskusvaalilautakunta on usein koostunut vanhoista aktiiveista, joista osa on mukana ties kuinka monetta kertaa. Kokemusta pitää tietenkin olla mukana, mutta samojen tyyppien nakittaminen kerta toisensa jälkeen on älytöntä.

Alli ihmettelee, miksi vanhoja edes vaivataan. Keskusvaalilautakunta olisi hyvä tapa saada fiksut uudet tyypit mukaan Tamy-kuvioon. Tehtävä on tärkeä ja vähän tylsä, mutta ei liian vaikea. Ennen kaikkea se on välttämätön demokratian toteutumisen kannalta. Alli uskoisi joka edariryhmän liepeiltä löytyvän uusia tyyppejä, joita tärkeät tehtävät kiinnostavat ja jotka eivät suhtaudu kyllästyneisyydellä lautakuntiin ja työryhmiin. Kevalan kaltaiset Tamy-toimielimet ovat myös paras tapa perehdyttää ja sitouttaa uutta porukkaa edarihommiin.
Alli Nokka kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto