Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Oikein sammutettu!


Herran vuonna 2013 pilvet opintotukikeskustelun yllä olivat poikkeuksellisen synkkiä. Valtakunnan pääkaupungista kantautui huhuja opintorahan muuttamisesta opintolainaksi ja opintotukiajan rajaamisesta rankalla kädellä.

"Korkeakouluopinnot ovat varma ja kannattava taloudellinen sijoitus ja on siksi oikein, että hyötyjä maksaa", uskottelivat sosiaalisella oikeudenmukaisuudella ratsastaneet kestävyysvajefanaatikot.

Opiskelijat eivät nielleet väitteitä, vaan asettuivat puolustamaan jokaisen oikeutta vähimmäiseen toimeentuloon. Heidän mukaansa perustuslain määrittelemä "jokainen" pitää sisällään opiskelijat. SYL kohdisti katseensa suurmielenosoitukseen ja kannanottoihin - toisinaan paremmalla, toisinaan huonommalla menestyksellä. Tamyssa tiedotettiin, järjestettiin banderollitalkoot, kirjoitettiin kannanottoja ja organiseerattiin bussikyytejä. Huhuja jonkinlaisesta flash mob -toiminnasta liikkui.

Kun 20. maaliskuuta vihdoin koitti, olin täysin häkeltynyt. Tamylaisia oli lähdössä Helsinkiin seitsemän bussillista, Aamulehti uutisoi aktiivisesti sekä verkossa että paperilehdessä, TV2 teki suoran lähetyksen Tamyn miekkaribussista ja Yle Tampereen haastattelussa kerrottiin miekkarikansan lähtötunnelmista. Medianäkyvyys ja kokemus yli 5000 hengen mielenosoituksesta olivat niin vaikuttavia, että edes Hesarin linjaus vaieta koko tapahtuma kuoliaaksi ei aiheuttanut ylimääräistä verisuonien pullistumista. Kiitos Yle ja Aamulehti, kiitos tamylaiset ja kiitos valtioneuvosto oikeista päätöksistä! Tästä on hyvä jatkaa.


Jari Järvenpää

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto