Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

11-kollektiivi sai Suomen suurimman valokuvapalkinnon


Valokuvaajakollektiivi 11 on saanut 22 000 euron suuruisen Patricia Seppälän säätiön kuvajournalismipalkinnon, joka jaetaan joka toinen vuosi. Valokuvapalkinto on rahallisesti Suomen suurin.

11-kollektiivi koostuu yhdestätoista freelancer-valokuvaajasta. Ryhmään kuuluvat valokuvaajat Ossi Ahola, Rami Hanafi, Touko Hujanen, Miisa Kaartinen, Evelin Kask, Meeri Koutaniemi, Konsta Leppänen, Arttu Muukkonen, Sakari Piippo, Aleksi Poutanen ja Maija Tammi. Poutasta lukuun ottamatta kaikki kollektiivin jäsenet ovat opiskelleet kuvajournalismia Tampereen yliopistossa.

11-kollektiivi ajaa suomalaisen kuvajournalismin asiaa. Ryhmä haluaa tehdä dokumentaarisesta valokuvasta niin helposti lähestyttävää, piristävää ja innostavaa, että kuka tahansa voi siihen tarttua.


Kollektiivin jäsenistä
Meeri Koutaniemi voitti Vuoden lehtikuva -palkinnon valokuvallaan Venäjän viranomaisia paenneesta tšetšeenitoimittajasta Elenasta.

Voittokuva oli tuomariston mukaan yksinkertainen, klassisella tavalla kaunis ja ikoninen kuva, jolla on vahva tarina, ja joka kunnioittaa kohdettaan.
Koutaniemi valittiin myös Vuoden lehtikuvaajaksi 2012 ja hänen kuvansa voittivat kilpailussa vielä kolme muutakin sarjaa: Vuoden henkilökuva, Vuoden ulkomaan reportaasi ja Vuoden multimedia.

Tuomariston mielestä Koutaniemellä on oma vahva tyyli, persoona näkyy kuvissa ja hän osaa heittäytyä aiheisiinsa.Juho Mäkelä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto